Eerste namen en start ticketverkoop voor Afro-Latino Festival!

Eerste namen en start ticketverkoop voor Afro-Latino Festival!

De eerste namen voor de 20e editie van het Afro-Latino Festival zijn er eindelijk!
Vrijdag 13 juli: MR. VEGAS – DUBBEEZ – RAKKA – DRIGAO
Zaterdag 14 juli: MARINAH – SOUL SHAKERS – D-MASTA
Zondag 15 juli: GIPSY KINGS & CHICO – INNER CIRCLE – TEAM DAMP – TLP
Dit zijn de eerste 11 namen, er volgen uiteraard nog meerdere namen binnenkort!

Ook mooi: als je je tickets nu koopt van 29 maart tot 30 april 2018, geniet je ook nog eens van tijdelijke actieprijzen (vrijdag: 35 euro, zaterdag: 45 euro, zondag: 25 euro en een combiticket aan 85 euro). Vanaf 1 mei 2018 worden de reguliere voorverkoopprijzen van de tickets gehanteerd. De vermelde ticketprijzen zijn inclusief alle kosten!
De tickets zijn momenteel enkel online te koop via www.afro-latino.be

GIPSY KINGS & CHICO

De Gipsy Kings ‘The Original Gypsies of Camargue’ zijn dé geschikte afsluiters voor de 20e editie van het Afro-Latino Festival, ook nog eens aangevuld met mede-oprichter Chico Bouchikhi! In 2018 bestaan de Gipsy Kings 40 jaar en het is ook nog eens 30 jaar geleden dat één van hun grootste hits ‘Bamboleo’ de wereld veroverde.
De wereldberoemde band Gipsy Kings zag eind jaren 70 het levenslicht toen meerdere telgen uit de 2 zigeunerfamilies ‘Reyes’ en ‘Balairdo’ samen met Chico Bouchikhi de band oprichtten. Deze 2 families, beide afstammend van de peetvader en flamenco topgitarist Ricardo Balairdo, alias Manita de Plata, beleefden hun doorbraak in de jaren 80 met hun aanstekelijke en feestelijke rumba flamenca. Met meerdere internationale hits zoals ‘Bamboleo’, ‘Djobi Djoba’, ‘Soy’, ‘Baila Me’, ‘Volaré’, ‘Bem Bem Maria’,… weten ze elk publiek aan het dansen en zingen te krijgen.
Voor het eerst sedert de jaren ’80 (!) komt de legendarische band met 4 oorspronkelijke leden naar België, enkel en alleen op Afro-Latino! Tevens in deze band speelt topsolist Kema Baliardo, kleinzoon van hun peetvader Manita de Plata. De laatste jaren waren de Gipsy Kings amper nog in onze contreien te zien en Afro-Latino is dan ook zeer verheugd met de komst van deze legendarische band.
Zowel hun nieuwe foto als de oude foto (van 40 jaar geleden) tonen aan dat ze nog geen ‘haar’ veranderd zijn…

INNER CIRCLE

Afro-Latino viert niet alleen een jubileum dit jaar, ook Inner Circle is aan het feest. Met een gouden jubileum zelfs, ze bestaan dit jaar 50 jaar! In 1968 werd deze legendarische reggaeband opgericht en snel kregen ze in Jamaica een sterrenstatus die even groot was als die van Bob Marley en Peter Tosh. In 1980 sloeg het noodlot toe, zanger Jacob Miller verongelukte in een auto-ongeluk.
Met een nieuwe zanger kreeg de band vanaf 1987 een tweede adem en al snel kwam het succes terug. Eerst in Jamaica en daarna met ‘Music Machine’, ‘Mary Mary’ en ‘Bad Boys’ ook internationaal. ‘Bad Boys’ leverde hen een Grammy Award op en de bijnaam “Bad Boys of Reggae”. Begin jaren ’90 volgde dan een wereldwijde nummer 1-hit met ‘Sweat (A-La-La-La-La-Long)’. Later volgde nog enkele wereldwijde hits waaronder ‘Rock with You’ en ‘Games People Play’.
Inner Circle is een geoliede uplifting reggaeband met een sterke livereputatie en een divers repertoire van rootsreggae tot feel good popreggae. Hun concerten op Afro-Latino 2010 en 2015 staan bij de allerbeste reggaeconcerten ooit geboekstaafd op ons festival! En dat doen ze in 2018 nog eens over, gegarandeerd!

MARINAH

Marina Abad, alias Marinah, doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar als we zeggen dat ze de leading zangeres van Ojos de Brujo was, dan zou de hele porceleinenkast moeten rammelen. Ojos de Brujo (op Afro-Latino 2009) was een cult band met een aanstekelijke flamenco, mestizo en hiphop mix. De bandleden hadden allemaal een krakersverleden en lieten ook andere kunstvormen zoals dans, graffiti, multimedia,… in hun muziek en concerten instromen. Vandaag de dag redelijk alledaags, maar 25 jaar geleden was dat revolutionair.
Toen de band in 2011 stopte, namen de leden een break van enkele jaren. Marinah nam in 2013 alweer de draad op en zit inmiddels aan 3 soloplaten, die zeer in de lijn liggen van hetgeen we kennen van Ojos de Brujo: een pittige mix van flamenco, hiphop en rumba. Steeds met een geëngageerde boodschap.
Marinah was begin maart nog te zien in de Bozar in Brussel op het Flamenco Festival, maar voor het overige vinden wij het vreemd dat Marinah bijna niet geboekt wordt in de Lage Landen want ze behoort met haar band tot de top van de wereldmuziekartiesten in Europa.

MR. VEGAS

De neutronenbom van Jamaica strijkt neer op Afro-Latino! Mr. Vegas of Clifford Smith volgens zijn paspoort is een energieke en fantastische live entertainer met bloedhete dancehall hits zoals ‘Nike Air’, ‘Heads High’, ‘Hot Wuk’ en ‘Tek Weh Yuself’.
Zo hard als Usain Bolt kan sprinten, zo hard gaat Mr. Vegas tekeer op een podium. In Jamaica behoort Mr. Vegas tot de allergrootste dancehall-artiesten en in Europa heeft hij al menig festival of concertzaal doen ontploffen met zijn vermaarde liveshows waar hij stomende dancehall vermengd met oldschool roots klassiekers. U gaat gewillig voor de bijl…

DUBBEEZ

Deze jonge reggaewolven breken potten en bewijzen dat goede reggae en dub tijdloze muziek is. In 2017 stonden ze als voorprogramma van Alpha Blondy de Paradiso in Amsterdam plat te spelen en dit mogen ze in mei 2018 nog eens overdoen in de 013 van Tilburg. Ze triomfeerden in 2017 op het showcasefestival voor pop- en dancemuziek Eurosonic Noorderslag, wat de deur opende voor internationale concerten.
Hun debutplaat mochten ze alvast gaan opnemen in de beroemde Tuff Gong Studios in Jamaica, waar ook Bob Marley, Jimmy Cliff, Shaggy en andere grootheden hun instrumenten mochten inpluggen.

 

You must be logged in to post a comment Login