Dour Festival komt met 27 nieuwe namen!

dour-2018

Na The Chemical Brothers, Soulwax, Booba, Mura Masa, Tyler, the Creator, Nekfeu, alt-J, Paul Kalkbrenner en een honderdtal andere namen, staat er opnieuw een nieuw salvo artiesten klaar. Een vloedgolf van schreeuwende gitaren en bikkelharde electro die de programmatie afsluit van La Caverne.

Deze tent, gewijd aan de hardrockfans, verwelkomt naast de reeds aangekondigde namen zoals Ministry, Kadavar, Dead Cross, Thee Oh Sees, Chelsea Wolfe, Ho99o9 en Preoccupations, een heel reeks nieuwe projecten om de gitaar fans te verleiden.

Beginnend met de terugkeer van de Duitse pioniers van Atari Teenage Riot die hun gelijke niet kennen. Net zoals de Californiërs van FIDLAR en The Bronx en hun landgenoten van Dälek feat. Mats Gustafsson of nog de Fransen van Lysistrate.

België wordt ook opnieuw sterk vertegenwoordigd door de Luikse projecten The Experimental Tropic Blues Band en Wyatt E., het Brusselse trio electric)noise(machine en de Gentenaren van Onmens en Equal Idiots en als laatste het mooi project Thot opgezet rond Grégoire Fray.

We eindigen de wereldtournee van rock projecten met het Zweedse Monolord, de Koreanen van Billy Carter, Sólstafir uit Ijsland, het Italiaanse trio Ufomammut, de experimentele doom van SubRosa en de Franse dandy Forever Pavot.

‘s Nachts transformeert La Caverne zich echter om tot een magische grot klaar om de donkerste en meest hypnotiserende electro te verwelkomen. Met vreugde kunnen we dus opnieuw 2 Franse tovenaars Manu Le Malin en DJ AZF verwelkomen. Hun landgenoot Harry Potar zal ook aanwezig net zoals de Duitse producent Lena Willikens, het Oostenrijks duo Camo & Krooked [live] en het Belgisch duo Subway Shamans [(Mr Gasmask & Epidemie)].

Als laatste kondigen we een aantal prachtige nieuwe projecten aan, klaar om ontdekt te worden. Denk maar aan de Engelse Randomer en Delta Heavy, de Amerikaan Mattrixxman en uiteindelijk de Brusselse Jacid0rex.

Tickets en overnachtingen zijn te koop via tickets.dourfestival.be

You must be logged in to post a comment Login