BRUSSELS SUMMER FESTIVAL komt met 7 nieuwe namen!

bfs-2018

Na Orelsan en Roméo Elvis wordt de programmatie van het BSF opnieuw verrijkt met kleurrijke namen uit het hiphopmilieu. Neem het Brusselse gezelschap La Smala dat eerder dit jaar met 11h59, een uitstekende derde plaat uitbracht. Seyté, Senamo, Rizla, Shawn-h, F.L.O. en de onovertroffen DJ X-Men handelen in rap zonder cliché’s die de vinger strak aan de pols houdt. Op zijn negentiende is Lord Gasmique al een gevestigde waarde in de locale hiphopscene. Hij schrijft teksten met de scherpte van een slagersmes, en live is deze rapper explosiever dan een bompakketje.

De laatste keer dat we Noa Moon uitwuifden, maakte ze nog post-adolescentenfolk en had ze een kanjer van een hit met ‘Paradise’. Maar vorig jaar keerde de zangeres terug en schemerden er plots popinvloeden door op Azurite. Die tweede plaat kruipt bij iedere nieuwe draaibeurt dieper onder je huid. Dat werd onlangs nog bevestigd op de D6bels Music Awards –de Franstalige tegenhanger van de MIA’s- waar ze bekroond werd als beste soloartieste. Ook niet te missen : Clara Luciani. Ze ziet eruit als een fotomodel, zingt fantastisch en haar teksten ademen één en al glamour uit. De jonge Française dubbelt als gezicht bij Nouvelle Vague, maar staat vanaf 6 april helemaal op eigen benen. Die dag brengt ze namelijk haar debuutplaat Sainte-Victoire uit.

Onder het pseudoniem The Inspector Cluzo vinden Français Malcolm Lacrouts en Phil Jourdain al tien jaar de term fusion opnieuw uit. De Fransen kruisen gitaar en drums op een manier die funk en rock op een groovy manier met elkaar versmelt. Op We The People Of The Soil –hun zesde plaat al- werken de twee samen met Vance Powell, die eerder al als producer aan de slag was bij Jack White en Seasick Steve.  En er wordt nog méér gefeest op BSF. De legendarische Belgische punkband Raxola viert zijn veertigjarig jubileum met een nieuwe plaat –Guts Out- en een bijbehorende tournee.  Hoezo : no future ?

Tenslotte hebben ze ook nog een verrassing in petto voor fans van de dansvloer. Met Youngr, het éénmansorkest van Londenaar Dario Darnell wisten ze een hoogwaardige naam uit de hedendaagse electro-scene te strikken. Feest gegarandeerd, kortom. En… binnenkort volgen nog meer nieuwe bevestigingen!

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login