Lee “Scratch” Perry op 21 april naar Muziekodroom!

img_4573

Reggae-pionier die zijn strepen verdiende bij Bob Marley, The Congos en Max Roméo.

Om meteen met de deur in huis te vallen: Lee “Scratch” Perry is een legende! De intussen naar Zwitserland verkaste Jamaicaan, stond samen met King Tubby aan de wieg van ‘all things Dub’ en drukte als producer een onuitwisbare stempel op een heel aantal legendarische reggae- albums. Het onvoorspelbare genie komt op 21 april terug naar België voor een exclusief concert in Muziekodroom!

Sinds de jaren zeventig musiceert en produceert Lee “Scratch” Perry – AKA Super Ape, Ringo, Wonder Man… mee aan het reggae-oeuvre zoals we dat vandaag kennen. Hij startte in die periode zijn eigen label (Upsetter Records) en nam in zijn homestudio, The Black Ark, het befaamde album ‘Heart of the Congos’ op. Daarnaast ontving hij in diezelfde studio ook een hoop legendes waaronder Bob Marley & The Wailers, The Heptons, The Congos en Max Romeo. In de jaren negentig werkte Perry samen met o.a. Adrian Sherwood en Mad Professor. Het mag gezegd: Lee “Scratch” Perry is da real deal! Ook vandaag de dag blijft Perry zijn roots trouw en blijft hij aan de reggae- weg timmeren. Op zijn in 2010 verschenen album ‘Revelation’ wordt hij bijgestaan door mensen als George Clinton en Keith Richards. Lee Perry inspireerde ook grote iconen als Thom Yorke en Brian Eno – om er maar een paar te noemen.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login