D’Angelo op 30 juni naar Couleur Café!

les-ardentes-2015-dangelo-1-1

De Amerikaanse superster en winnaar van 4 Grammy Awards D’Angelo komt op 30 juni in het kader van zijn D’TOUR naar Couleur Café.

D’Angelo stond met zijn debuutalbum Brown Sugar aan de wieg van de neo-soul en wordt aanbeden door iedereen met een hart voor funk & soul. De hit “Lady” zindert nog altijd na en D’Angelo belichaamt samen met Erykah Badu, Lauryn Hill en Maxwell de neo-soul beweging. Na zijn debuutplaat werkte hij onder andere met Lauryn Hill samen op “The miseducation of Lauryn Hill”.

In 2000 volgde “Voodoo” met de monsterhit “Untitled (How Does It Feel”). In 2012 deed hij een aantal opmerkelijke optredens, onder andere op het Gent Jazz Festival en in 2015 stond hij nog in Vorst Nationaal en op Les Ardentes. 

De plotse release van zijn recentste album ‘Black Messiah’ (het eerste in ruim 14 jaar) en de single ‘Really Love’ verraste iedereen, en schoot meteen in heel wat landen (waaronder België) naar nummer 1. De volledig analoog opgenomen plaat kwam er met behulp van Pino Palladino, James Gadson, Questlove, Q-Tip enKendra Foster. De gedurfde titel is een oproep naar iedereen om hun leiderseigenschappen naar de oppervlakte te laten komen, en te streven naar verandering. Veel van de nummers zijn politiek getint en laveren op een vintage geluid waarmee D’Angelo bewijst dat tijd enkel maar kwaliteit aflevert.

De ticketverkoop is meteen gestart via couleurcafe.be

You must be logged in to post a comment Login