25 nieuwe namen toegevoegd aan line-up van Dour Festival!

dour-2018

Na The Chemical Brothers, Soulwax, Booba, Mura Masa, Tyler, the Creator, Nekfeu, alt-J, Paul Kalkbrenner en een honderdtal andere namen, staat er opnieuw een salvo artiesten en bands aan de line-up toegevoegd.

We starten met landgenote Selah Sue, het paradepaardje bij uitstek die de Belgische scène vertegenwoordigd in het buitenland. Voor haar derde passage op Dour Festival neemt ze een akoestische show mee om de festivalgangers te betoveren met haar ongeëvenaarde stem.

Het wordt geweldig in ‘la Petite Maison dans la Prairie’.

Deze tent is gewijd aan fans van indie muziek en is de eerste waarvan de volledige line-up bekend is. De laatsten om zich aan te sluiten aan deze programmatie zijn de Amerikanen van Son Lux, gevolgd door een fantastische selectie Franse artiesten zoals Agoria, Flavien Berger, Pépite en Agar Agar, de Italiaanse Dj Tennis en het trio uit Luik, ULYSSE.

Dour zet eerst en vooral ook alternatieve en opkomende projecten in de spotlights, met nadruk op Belgische acts! Bewijs hiervan is de band in volle bloei uit Charleroi, run SOFA en andere zwart-geel-rode projecten zoals de Antwerpse Blu Samu, de revelatie van het voorjaar en de Gentse groep Hong Kong Dong.

Maar we ontvangen naar jaarlijkse gewoonte natuurlijk ook artiesten afkomstig uit alle hoeken van de wereld, zoals de Canadese rapper Loud, de producer uit Berlijn met Israëlische origines, Moscoman en de Nederlandse Young Marco en Altin Gün.

De electro ontvangt kleurrijke accenten met de Franse Folamour, de hypnotiserende Amerikaan Shigeto en de Zweed Kornél Kovács.

We eindigen met een concentraat van het beste die de Britse jeugd ons te bieden heeft, grime van Preditah en Gaïka, melancholische hip-hop van scarlxrd, pop melodieën van Rex Orange County en de vurige jazz van Vels Trio en Ezra Collective.

Tickets en overnachtingen zijn te koop via onze online ticket shop tickets.dourfestival.be

You must be logged in to post a comment Login