ANTILLIAANSE FEESTEN LOST EERSTE REEKS NAMEN!

ANTILLIAANSE FEESTEN LOST EERSTE REEKS NAMEN!
Welkom bij het grootste, dapperste en avontuurlijkste Caribische festival ter wereld! Een weekend vol flamboyante muziek in een geweldige festivalsfeer.

Met gepaste trots serveren zij u een eerste reeks namen! Wat dacht u van…

• Twee vertegenwoordigers uit Haïti: een levende legende én de groep van het moment.
• De meest bekende salsa-orkesten uit Colombia en de Dominicaanse Republiek.
• Oeganda’s bekendste zanger en songwriter die voor het eerst naar Europa komt met zijn live orkest.
• De grootste ster uit het kizomba-genre!

En verder… big shots en verrassende namen uit Antigua, Curaçao, Mexico, Jamaica en Cuba.

Hier gaan we!

TABOU COMBO compas – Haïti
Tabou Combo – de levende legende van de Haïtiaanse compas – ontstond in het gezegende jaar 1968 in hoofdstad Port-au-Prince. Dit jaar viert de groep zijn 50ste muzikale verjaardag. Wij verwelkomen deze legendarische band met meer dan een warm hart. Tabou Combo komt op uitnodiging van de Antilliaanse Feesten exclusiefnaar Hoogstraten.
KAÏ compas – Haïti/NY
Carimi is niet meer, leve Kaï! We horen een energieke compas-sound, met een zelfverzekerde Richard Cavé als frontzanger, die bewijst dat hij het charisma heeft om nog vele jaren de Haïtiaanse muziek te domineren.

GRUPO NICHE salsa – Colombia
Grupo Niche is een instituut en de meest gevraagde salsa-band van Latijns-Amerika. Nu en dan maken ze de oversteek naar Europa, in augustus doen ze dat opnieuw op uitnodiging van de Antilliaanse Feesten.
DAVID KADA salsa – Dominicaanse Republiek
Carlos David “Kada” Amparo groeide op in hoofdstad Santo Domingo, en is sinds zijn 13de actief als zanger. Hij is de onbetwiste nummer één van de Dominicaansesalsa.

CE’CILE dancehall – Jamaica
Cecile Charlton, a.k.a. Ce’Cile gaf in 2013 een verpletterende show op ons Joker-podium. De dancehall princes komt dit nogmaals doen. Fyah on stage!
ORIGINAL BURNING FLAMES soca – Antigua
De drie broers Edwards die de Burning Flames oprichtten in 1984 – en de auteurs zijn van de meest onsterfelijke soca-nummers uit het genre – hebben de strijdbijl begraven en treden sinds kort weer samen op! Dit wordt een historisch concert van een onsterfelijke groep, waar de komende generaties heimwee naar zullen voelen.

NELSON FREITAS kizomba – Cabo Verde
Kizomba – de populaire en sensuele paardans – is het handelsmerk van Nelson Freitas. Hij begon zijn carrière in de Kaapverdiaanse gemeenschap van Rotterdam, ging solo in 2006 en werd de grootste ster in het genre.
New song: Mariana

GENTZ ritmo kombina – Curaçao
Gentz is de nieuwe nummer één van Curaçao. Hun repertoire is een mix van salsa,merengue en kizombaGentz pakt uit met een grote bezetting en vier zangers in de frontlijn.


EPHREM J bachata – Curaçao
Sinds 2007 verovert Ephrem J met zijn ‘romantic and sweet’ songs de harten van alle eiland-vrouwen. Daarna begon hij Spaanstalige latin-songs te schrijven, en trok ver buiten zijn eiland de aandacht met wat zijn handelsmerk zou worden: debachata.
EDDY KENZO afropop – Oeganda
“Happy Music for Dancing”, zo omschrijft Eddy Kenzo de muziek die hij maakt, kijk hier naar het bewijs. Zijn songs stralen een levensvreugde en een Afrikaanse trots uit waar wij een diepe buiging voor maken.
Hit song: ‘Sitya Loss

CHARLES KING champeta – Colombia
Champeta mag zeker niet ontbreken op de Antilliaanse Feesten. Deze in Afrikaanse bodem gewortelde stijl wint in heel Colombia nog steeds aan populariteit.
Charles King is de peetvader van het genre uit de begintijd.

KUMBIA BORUKA nueva kumbia – Mexico/Fr
Hernan Cortés en Bob Sikou brengen met hun band de Colombiaanse ‘pico’s’, de soundsystems uit Jamaica en de Mexicaanse ‘sonideros’ samen.
Kumbia met veel moderne invloeden!

You must be logged in to post a comment Login