Public Image Ltd (PiL) op 8 juni @ Ancienne Belgique!

p-i-l-sinners-day-2016-peter-croes-7

Op vrijdag 8 juni 2018 speelt Public Image Ltd in het kader van ‘The Public Image Is Rotten’ – tour ten dans in de Ancienne Belgique.

Postpunkgroep Public Image Ltd – kortweg PiL – ontstond in 1978 na het uiteenvallen van de Sex PistolsJohn Lydon – beter bekend als Johnny Rotten – stond samen met gitarist Keith Levene (stichtend lid van The Clash), bassist Jah Wobble (levende legende) en drummer Jim Walker aan de wieg van PiL. Tegenwoordig bestaat de groep naast de energieke zanger (“Anger is an energy”) Lydon uit gitarist Lu Edmonds (The Damned, Mekons), drummer Bruce Smith (The Pop Group, The Slits) en bassist Scott Firth (Elvis Costello, Steve Windwood, John Martyn).

PiL is wellicht de meest controversiële postpunkband ooit. Hun mengeling van zware bassen, dub, noise en progressieve rock resulteerde in een onnavolgbaar debuutalbum: “First issue” (1978). Met de opvolger ‘Metal Box’ (1979) omarmde de groep de avant-garde. De eerste exemplaren waren verpakt in een ronde metalen filmdoos.

Bekendste muzikale wapenfeiten zijn de singles ‘Public Image’, ‘This Is Not a Love Song’ en ‘Rise’. In 1992 werd de groep tijdelijk ontbonden. Lydon schreef zijn memoires, ging met de Sex Pistols op de Filthy Lucre-Tour en bracht solo-materiaal en enkele verzamelaars uit. In 2009 blies John PiL nieuw leven in en sindsdien bracht de band twee albums (‘This is PiL’ en ‘What the World Needs Now…’) en één documentaire ( ‘The Public Image is Rotten’) uit. Op 8 juni 2018 blikken ze één avond lang terug in de AB: ‘I could be wrong – I could be right – May the road rise with you…. Anger is an energy’!

De ticketverkoop start op maandag 26 februari om 12u via greenhousetalent.be.

You must be logged in to post a comment Login