Nieuwe reeks namen voor Dranouter!

dranouter-2018

Passenger, Intergalactic Lovers, Les Negresses Vertes, Sam Kelly & the Lost Boys en Elephant Sessions hadden reeds hun komst naar Festival Dranouter 2018 bevestigd. Vandaag krijgen ze het gezelschap van: Gogol Bordello, Goran Bregovic Wedding and Funeral Band , Frank Vander Linden, Eriksson Delcroix & Sun Sun Sun Orchestra, Faustus en Luca Bassanese & P.o.p. !

Gogol Bordello : Eugene Hütz en co zijn oorspronkelijk uit Oekraïne, maar resideren al een hele poos in New York. Deze geografische spreidstand vertaalt zich dan ook in de muziek. Balkan gekte en Russische vodka dromen en te strakke purperen broeken en Ramones punk en Madonna, het zit er ergens allemaal in. Ze zijn zo zot als een achterdeur, hebben een eigenzinnig mode gevoel, maar bovenal weten ze als de beste hoe ze een massa mensen in beweging krijgen en laten feesten.  Geen astroloog nodig om dit te voorspellen: Dit wordt een hoogtepunt van editie 2018!

Goran Bregovic  Wedding & Funeral Band: Bregovic zette met zijn soundtracks voor de films van Emir Kusturica de Balkan-muziek op de kaart. Hij is echter van meer markten thuis want naast gypsy feestgedruis gooit “Balkan’s biggest name” onder andere Joodse klezmer, Russische liturgie, kitschy glampop en Arabische weemoed… in de mixer. Hij verzoent wat niet samen hoort en doet dat op een overweldigende manier. Wie ooit deze late zestiger (inderdaad, wij waren ook verbaasd!) live aan het werk zag, vergeet het nooit meer. Dansen en hossen zult ge! Een echte wervelwind enerzijds, maar ook tot tranen beroerende intieme schoonheid anderzijds. Deze man van extremen is dan ook de ideale afsluiter van Dranouter Festival 2018.

Frank Vander Linden : Het is ondertussen meer dan 25 jaar geleden dat Vlaanderen te weten kwam dat Jeroen Brouwers een boek schreef en dat ene Irene de heer Vander Linden met gratie de deur wees. Ook zonder De Mens is Vander Linden meer dan de moeite om live aan het werk te zien. Begin 2018 releaste hij zijn nieuwste soloplaat Nachtwerk. Het is zowat zijn intenste plaat ooit. Eigen emoties worden in zijn typische speelse versie van de Nederlandse taal beschreven en legt hij zijn diepste zielenroerselen te grabbel op het podium. De Kerk is dan ook de beste plek om de Frank tijdens Dranouter Festival met zowel oud als nieuw werk bezig te zien. Zet u op uw gemak neer en kom luisteren naar deze mens!

Luca Bassanese & P.o.p. : We vallen niet graag in herhaling, maar op algemene aanvraag en wegens een nu al legendarisch concert op editie 2017, komt deze Italiaanse jongen terug naar Dranouter. Verleden jaar zette hij de Club helemaal ondersteboven met zijn opzwepende Italiaanse folk meets Balkan meets van alles wat. Zijn knallend charisma overweldigt niet enkel de dames, maar hij zet de stijfste hark aan tot ritmisch bewegen. Daarom krijgt hij nu een spot in de Kayam, waar hij hoogstwaarschijnlijk ook het dak er zal van afblazen. Tip: Doe een zonnebril aan tijdens het concert, want zoveel muzikale uitstraling op een podium kan schadelijk zijn!

Eriksson Delcroix & Sun Sun Sun Orchestra: De “Emmy Lou Harris en Gram Parsons van de Lage Landen” hebben de afgelopen jaren menig harten teer laten worden met hun versie van country. Met hun nieuwste plaat Magic Marker Love dat werd opgenomen met het strijkerkwintet Sun Sun Sun Orchestra, overstijgen ze met verve dat iets te enge genrelabel. De plaat is opgedragen aan Len Dauphin, de door een ongelukkige val in de 2016 overleden basgitarist. Magic Marker was de bijnaam die Eriksson gaf aan zijn goede vriend en creatieve duizendpoot Dauphin. Naast rouw vormt ook geloof en hoop een thema op het album. Zowel live als op plaat staan de gelaagde arrangementen en de bloedmooie (samen)zang centraal. We zijn overtuigd dat u omver wordt geblazen door zoveel muzikale schoonheid.

Faustus: Gepokkeld en gemazeld in de Britse folk scene maakt dit trio deze zomer de oversteek naar het Dranouterse podium.  As band bijna 20 jaar samen en elk actief in groepen als Bellowhead en Belshazzar’s Feast, weet je dat dit gegarandeerd niet verkeerd kan lopen. Geworteld in traditie, schudden ze uit hun viool, trekzak en ander instrumentarium de beste jigs en dances. Voor de folk(bal)liefhebbers een must!

Een flinke dosis onstuimige feestmuziek, internationale kleppers, lokale helden en aanstormend folktalent maken dus ook dit jaar weer de mix die Dranouter kenmerkt.

De vroegboekactie is al een weekje afgerond en snloeg alle records. Sindsdien is de reguliere ticketverkoop van start gegaan. Naast de gebruikelijke dag, weekend -en combitickets kan je ook een Natuurpunt weekendticket kopen waarbij €5 per ticket integraal naar de werking van Natuurpunt gaat!

Festival Dranouter
3 – 4 – 5 augustus 2018

You must be logged in to post a comment Login