Reeks nieuwe namen voor Sjock!

sjock-2018

Sjock-festival voegt voor de 43 editie 9 nieuwe acts toe, te weten Dead Kennedys (US), Reverend Horton Heat (US), No Fun At All (SWE), Blackup (BE), Pat Reedy and the Longtime Goners (US), Jameson’s Gentlemen (EUR), Texarkana Trio (BE/NL), Lil’ Sal and the Wildtones (NL) en Supersonics. Meer acts volgen spoedig.

Eerder kondigde Sjock onder meer Pennywise, Descendents, Turbonegro en Dwarves aan. Sjock wordt gehouden op 6, 7 en 8 juli 2018 in Gierle nabij Turnhout in België. De ticketverkoop start woensdag 31 januari. Dag- en combitickets (combi’s a € 70,- voor 3 dagen) zijn vanaf dan verkrijgbaar via www.sjock.com

Het woord legendarisch wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebezigd en is daardoor behoorlijk aan inflatie onderhevig. Echter: als er één band die status verdient zijn het de Californische hardcore punks Dead Kennedys wel. DK’s debuutalbum ‘Fresh Fruit for Rotting Vegetables’ uit 1980 schoffeerde de goegemeente en inspireerde talloze muzikanten om zelf een (politiek geëngageerde) band te beginnen. Onder leiding van politiek geweten Jello Biafra (die zijn eigen platenlabel Alternative Tentacles oprichtte) schreef de band een reeks klasiekers als ‘Nazi Punks Fuck Off’, ‘Kill The Poor’, ‘Too Drunk To Fuck’, ‘Holiday in Cambodia’ en natuurlijk ‘California Über Alles’.

Het volledige affiche tot nu toe; meer namen volgen spoedig

Main Stage:

Pennywise (US), Descendents (US), Dead Kennedys (US), Turbonegro (NO), Reverend Horton Heat (US), Dwarves (US), No Fun at All (SWE), Nick Oliveri Band (US), Five Horse Johnson (US), Nine Pound Hammer (US), The Darts (US), Blackup (BE), Los Coyote Men (UK), Shotgun Sawyer (US).

Titty Twister:

James Intveld (US), Jameson’s Gentlemen (EUR), The Wise Guyz (UKR), The Fuzillis (UK), The Hoodoo Tones (FR), Pat Reedy and the Longtime Goners (US), Lil’ Sal and the Wildtones (NL), Texarkana Trio (BE/NL), Link!, Supersonics.

De line-up tot nu toe staat op de site. Meer namen voor de drie podia van Sjock (te weten Main Stage, Titty Twister en The Bang Bang Stage) worden komende tijd bekendgemaakt.

Tickets zijn vanaf woensdag 31 januari online te koop.

You must be logged in to post a comment Login