Geen widgets gevonden in de zijbalk

Op 7 september 1968 stonden John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page, en Robert Plant voor het eerst samen op een podium in Gladsaxe, Denemarken. Destijds nog onder de naam “The New Yardbirds”, zou de band later die maand voor het eerst samen de studio ingaan om haar debuutalbum als Led Zeppelin op te nemen. Rock ‘n’ roll zou nooit meer hetzelfde zijn. Alvorens de 50ste verjaardag van de band officieel van start gaat in september, zet Led Zeppelin haar reissue campagne verder met een nieuwe editie van haar gevierde live album ‘How The West Was Won’ , waarvan het origineel werd uitgebracht in 2003. De heruitgave bevat geremasterde audio, die gecreëerd werd onder supervisie van Jimmy Page zelf. Details van extra jubileumreleases rond 50 jaar Led Zeppelin zullen later dit jaar worden gecommuniceerd.

‘How The West Was Won’ komt uit op 23 maart in verschillende edities, waaronder de allereerste uitgaves op vinyl en Blu-ray audio (met hi-res 5.1 surround sound). Verder zal het album beschikbaar zijn als CD, als Super Deluxe Boxed Set en op alle digitale platformen.

‘How The West Was Won’ verzamelt de beste performances uit Led Zeppelin’s legendarische concertreeks in het Los Angeles Forum en de Long Beach Arena op 25 en 27 juni, 1972. Samengevoegd en zo ingedeeld dat een replica wordt gevormd van een volledig concert van begin tot einde. De 3CD en 4LP collecties leggen de band vast op haar hoogtepunt. Uitblinkers zijn onder andere een meer dan 25 minuten durende versie van “Dazed And Confused” en een 21 minuten durende medley van “Whole Lotta Love.” Ook kan je extracten horen waarin de groep nieuwe nummers aankondigt van haar toen nog onuitgegeven album ‘Houses Of The Holy’, dat 9 maanden later zou worden uitgebracht.

Door Peter