Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het Brussels Summer festival vindt dit jaar plaats van 14 tot 18 augustus. Met Roméo Elvis, Fink, Les Negresses Vertes, Orelsan en Raphaël worden ook de eerste namen vrijgegeven en start de voorverkoop!

Met vijf dagen in plaats van tien wordt deze editie wordt compacter, maar des te intenser. “Daarmee komen we tegemoet aan de verwachtingen van het grote publiek. Het festival past zich aan aan het leven in de grootstad en het consumptiegedrag zoals zich dat vandaag aftekent bij concertgangers”, onderstreept Fabrizo Gentile, de gloednieuwe directeur van het Brussels Summer Festival.

Roméo Elvis werd onlangs verkozen tot Man Van Het Jaar in Focus Knack, omdat hij iets voor elkaar kreeg dat niemand hem ooit voor had gedaan: Franstalige hip hop exporteren naar Vlaanderen. De rapper uit Linkebeek groeide in korte tijd uit tot een heus fenomeen. Tot een showbeest ook. Je hoeft bijgevolg geen kenner te zijn om nu al te voorspellen dat zijn concert één van de hoogtepunten van deze nieuwe editie zal worden. Met een fanbase die zich intussen uitstrekt tot Frankrijk en Canada, hebben we bovendien te maken met het grootste Belgische succesverhaal sinds de doorbraak van Stromae. Geen betere plek om hem aan het werk te zien, dan BSF!

Ook Fink blijft een uniek figuur: een succesvolle dj die zich wist om te scholen tot een bezwerende live-act, én intussen is geëvolueerd tot sterkhouder van het legendarische Ninja Tune-label. Fink – u mag Fin Greenall zeggen- stond eerder al op Pukkelpop en Rock Werchter, en ook daar maakte de zanger, gitarist en producer telkens grote indruk met zijn bruisende funk. Het voorbije jaar bracht hij liefst twee uitstekende platen uit, waarop zijn liefde voor blues en folk tot een uniek geheel werd versmolten. Iemand die al héél lang op ons verlanglijstje stond, en dit jaar is het eindelijk gelukt. Trots!

Eind jaren tachtig groeiden Les Negresses Vertes uit tot een heuse supergroep, met onverwoestbare hits als ‘Voila L’Eté’, ‘Zobi La Mouche’ en ‘C’est Pas La Mer A Boire’. De energieke kruisbestuiving tussen rock, folk en rai zorgde er voor dat de band keer op keer bruisende concerten speelde, en nu is de band even terug met een nieuwe tournee om het publiek eraan te herinneren dat de deze muziek even feestelijk als tijdloos is gebleven. Dit jaar is debuutplaat Mlah bovendien dertig jaar oud. Reden genoeg om terug de baan op te gaan, en uiteraard leidt het parcours ook naar Brussels Summer Festival.

Op zijn vijfendertigste is Orelsan verantwoordelijk voor de comeback van het jaar. In Vlaanderen zal zijn naam wellicht niet veel belletjes doen rinkelen, maar onder de taalgrens is hij een superster wiens derde cd La Fête Est Finie onlangs nog unaniem met superlatieven werd overladen. De Franse rapper en zijn beatmaker Skread brengen teksten die uit het leven gegrepen zijn, gekruid met een vleugje humor, een mespuntje poëzie en –vooral- veel realiteitszin. Raphaël, ten slotte, komt na zijn geslaagd concert in La Madeleine eveneens terug om te bewijzen dat hij niet voor niets de coming man van de Franstalige pop wordt genoemd.

Tickets nu beschikbaar: de very early bird-5 dagen pas kost nauwelijks 55 euro en is NU al te bestellen op www.bsf.be

Locaties:
Museumplein, Kunstberg en La Madeleine (van 14 tot 18 augustus)
Paleizenplein (van 15 tot 18 augustus) 

Door Peter