Mercury Rev, Tamino en meer voor Little Waves!

little-waves

Ook dit jaar serveren ze in Genk een smaakvol assortiment met gevestigde waarden en nog onbeminde maar getalenteerde bands die we snel zullen terugvinden op de grote podia. Noteer alvast 14 april in je agenda voor een unieke festivalavond op een geweldige locatie.

MERCURY REV

Rev Celebrates Deserter’s Songs 20th Anniversary with a very special acoustic and intimate performance

Met MERCURY REV (Catskill Mountains,  New York ) slaat Little Waves de ingeslagen weg richting ‘top of the indie-league’ verder in. Exclusief voor Little Waves komen ze als akoestisch trio – Jonathan, Grasshopper en Jesse op akoestische gitaar, elektrische gitaar en keyboard-  de 20ste  verjaardag vieren van Deserter’s Songs, hun vierde album dat zorgde voor de definitieve doorbraak. Verwacht je aan een heerlijke avond vol dromerige teksten, sprookjesachtige muziek, een fijne streep pop. Of zoals ze deze passage zelf omschrijven:  unplugged/non rock/no drummer kinda thing.  Goddes on a highway!

TAMINO

Het stond in de sterren geschreven, maar de manier waarop Tamino in een mum van tijd de muziekwereld veroverde, oversteeg alle verwachtingen. Zijn sound is sober,  melancholisch, een heerlijke combinatie van wersterse muziek en woestijnklanken.

Winnaar van De Nieuwe Lichting 2017, Rock Werchter, Pukkelpop, een overvolle AB, iedereen valt voor dit talent. En ook de pers was laaiend. In mei verscheen zijn EP ‘Tamino’ met de geweldige singles ‘Habibi’ en ‘Cigar’. Misschien wel een laatste kans om Tamino van zo dichtbij te zien,  in het unieke decor van C-mine!

THE ACADEMIC

Ze zijn schaars, de momenten waarop een song na een eerste luisterbeurt zo aanstekelijk klinkt als ‘Bear Claws’ van The Academic. En zelden keek de Indie liefhebber zo uit naar hun debuutalbum, ‘Tales from the Backseat’, dat verschijnt op 11 januari.  Het Ierse viertal begon in 2013 en loste sindsdien een EP (Loose Friends – 2015) en enkele catchy singles. Denk aan The Strokes en Circa Waves. Maar de definitieve doorbraak kwam er na de Youtube-hit ‘Bear Claws’, een indrukwekkend schouwspel met een hoog OK Go gehalte, zeker kijken! Binnen een korte tijd ongetwijfeld op de grote podia.

DOUGLAS FIRS

‘Hinges of Luck’, de derde parel van Douglas Firs, werd door menig muziekjournalist hoog de wolken ingeprezen. Het Gentse viertal rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont klinkt op deze nieuwe plaat meer uptempo dan ooit. Fijn nieuw werk dus op Little Waves. Maar uiteraard zijn prachtsingles zoals ‘Caroline’ en ‘Don’t Buy The House’ nooit veraf. Nu al een concert om naar uit te kijken!

THIS IS THE KIT

This Is The Kit is de band rondom songwriter Kate Stables uit Bristol. Met fans als Aaron Dessner (The National), Guy Garvey (Elbow) en Sharon van Etten krijgt deze groep eindelijk de aandacht die ze verdient. De prachtstem van Stables, haar fascinerende teksten en aanstekelijke melodieën zorgen op  Little Waves ongetwijfeld voor mooie momenten op én voor het podium!

Little Waves gaat door op 14 april 2018 in C-mine.

Tickets kosten  € 32 euro in vvk en zijn vanaf nu te koop via littlewaves.be.

Aan de kassa kosten de tickets € 39, maar de laatste drie edities was Little Waves steeds uitverkocht.

You must be logged in to post a comment Login