Melanie De Biasio op 25 maart naar Het Depot!

melanie-de-biasio

Melanie De Biasio is een kruising tussen Nina Simone en Sade, met een vleugje The Velvet Underground. De Belgisch-Italiaanse jazz-zangeres wordt bejubeld door binnen- en buitenlandse pers en op handen gedragen door Eels of de BBC-goeroe Gilles Peterson.

De Biasio levert met ‘Lillies’ een nieuwe hitplaat af. Na haar debuut ‘A Stomach Is Burning’ uit 2007 bleef het een hele tijd stil. Tot ze met ‘No Deal’ terug opdook in 2013. Een schot in de roos, ook internationaal. Idem voor het bijzondere ‘Blackened Cities’, een track van 24 minuten 19 seconden. En dan is er nu ‘Lilies’. Haar handelskenmerk bleef: de typisch donkere sound omfloerst met een onderkoelde sensualiteit.

After my experiences with ‘No Deal’ and ‘Blackened Cities’, I could have gone to a big studio, made a big production – but I wanted none of that. I wanted to go back to the seed of creativity, the simplest materials. I was in this room where there was no light, no night or day at all, no heat. Very uncomfortable. But I felt free. For me, ‘Lilies’ has a darkness, but it’s also luminous“, aldus De Biasio. Dat belooft voor op 25 maart op de slotavond van Leuven Jazz.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login