Geen widgets gevonden in de zijbalk
De legendarische classic rock band Jethro Tull bereikt een gouden verjaardag in 2018. Dat wordt op gepaste wijze gevierd met de ’50th Anniversary Tour’ die de band van zanger en dwarsfluitspeler Ian Anderson op vrijdag 23 november 2018 naar de Stadsschouwburg in Antwerpen brengt. Fans mogen zich op de jubileumconcerten verwachten aan een mix van oud materiaal uit de prille beginperiode, en de vele hits uit de Tull-catalogus. Tickets zijn beschikbaar vanaf woensdag 6 december om 10u via proximusgoformusic.be en livenation.be.
.
Op 2 februari 1968 trad de band voor het eerst op onder de naam van Jethro Tull in de legendarische Marquee Club in Wardour Street te Londen. De band zou één van de meeste succesvolle en langstlopende progressive rock bands van hun tijd worden. Vijftig jaar later staan er meer dan veertig albums met meer dan 60 miljoen verkochte exemplaren op de teller. Jethro Tull is cultureel erfgoed. Stichter, frontman en fluitist Ian Anderson, een levende legende die de fluit als volwaardig instrument introduceerde in de rockmuziek.
.
Dit zegt Ian Anderson over de Jethro Tull ’50th Anniversary Tour’: “I am not usual a birthday or anniversary kind of guy but, just for once, I won’t be a party-pooper either! I treasure the memories of the earlier years of Jethro Tull repertoire, associated as it is with the adventures of visiting so many countries for the first time to connect with new fans around the world. And this is a celebration of all the 33 band members who graced our ranks – musicians who brought their talents, skills and styles to bear on the performances live and in the studio. Join me and the current band for a nostalgic evening of varied music, representative of my ever-changing songwriting as our careers progressed through the years.”
 .
Het belooft een fantastische avond vol classic rock en tonnen nostalgie te worden op vrijdag 23 november 2018 in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Tickets vanaf vanaf woensdag 6 december om 10u via proximusgoformusic.be en livenation.be.

Door Peter