Arsenal brengt nieuwe single Amplify uit!

arsenal-amplify

Het is even stil geweest rond Arsenal. Maar dat was vooral te wijten aan het feit dat de groep zich niet in België bevond. Als Hendrik Willemyns niet in Japan zat om er aan zijn langspeelfilm te werken, dan sleutelde hij in Nigeria met John Roan aan een nieuwe Arsenal-plaat en bijhorende nieuwe sound. Tussendoor werd er ook nog een boek in elkaar gestoken. Arsenal heeft duidelijk niet stilgezeten.

Spreken van een terugkeer is uit den boze. Arsenal start vanaf nu met iets nieuws. Bij de geboorte van ‘le nouveau Arsenal’ hoort vanzelfsprekend ook een nieuwe sound, die de band bewust heeft opgezocht: “Als we met Arsenal nog iets wilden bereiken, moesten we op een totáál nieuwe manier werken. Alles moest anders. Vandaar dat we naar Nigeria zijn getrokken, om volop te experimenteren met onze ritmes,” aldus Hendrik Willemyns.

De buitenlandse werkzaamheden zijn inmiddels achter de rug en de groep is klaar om hun eerste exotische creatie aan het publiek voor te stellen.

Kersverse single ‘Amplify’, dat o.a. werd opgenomen met Tim Bruzon, toont het nieuwe gelaat van Arsenal, inclusief Nigeriaanse ritmes en een opmerkelijk frisse schwung. Leuk weetje: Arsenal neemt Nigeriaanse muzikanten mee als voorprogramma naar de 4 uitverkochte shows in Ancienne Belgique begin december.

Het beslissende jaar 2018 nadert, waarin een album, film en boek uitkomen die allemaal met elkaar verweven zijn. Over die driedubbele knaller van formaat volgt later meer. Maar luisteren naar ‘le nouveau Arsenal’, dat kan vanaf nu.

 


You must be logged in to post a comment Login