School Is Cool is helemaal terug met hun nieuw album ‘Good News’!

School Is Cool is helemaal terug met hun nieuw album ‘Good News’!

Met Good News dicht de band die ooit Humo’s Rock Rally won en de jaren nadien op alle grote festivals van België speelde zichzelf de tweede plaat toe die ze nooit gemaakt hebben. Vanzelfsprekend is ‘Good News’ chronologisch gezien het derde album van de band, na ‘Entropology’ en ‘Nature Fear’, maar muzikaal en gevoelsmatig gezien leunt ‘Good News’ veel meer aan bij hun debuutalbum.

Op het nieuwe album schuift de band nog een stap verder op richting popmuziek, we mogen gerust zeggen van internationaal niveau, zonder hun indie roots te verloochenen. Arcade Fire en Bruce Springsteen zijn zelden ver weg, maar evengoed heeft songsmid Johannes Genard goed geluisterd naar jonge wolven als Miles Kane en Alex Turner.

Alle songs van het album zijn live opgenomen, en Luke Smith, producer van o.a. FoalsEverything Everything, ging met de band voor elke song op zoek naar de gouden take. “Het deed ons nog veel meer aan de basis van elk nummer werken. De ritmesectie is echt de ruggengraat van deze plaat,“ aldus Johannes Genard.

 

School Is Cool live:

25/10: Het Depot, Leuven

3/11: Trix, Antwerpen

You must be logged in to post a comment Login