Epica op 18 oktober @ Trix!

Epica op 18 oktober @ Trix!

EPICA bevestigt na een achtste passage op Graspop Metal Meeting ook een eigen indoorshow in ons land. Heerlijke gothic metal uit Nederland, voorafgegaan door special guests MaYaN en Off The Cross.

EPICA heeft met ‘The Holographic Principle’ een nieuwe plaat uit. Het multidisciplinaire conceptuele vervolg op diens voorganger ‘The Quantum Enigma’ (2014) en volgens de band zelf in alle opzichten een hoogtepunt in hun discografie! Hun zevende studioalbum verhaalt over de nabije toekomst, waarin virtual reality een enorme vlucht heeft genomen en mensen in staat stelt een eigen viruele wereld te creëren. Een realiteit die niet meer van de ‘echte’ te onderscheiden is. Daarmee rijst de vraag of onze huidige realiteit ook niet een soort virtual reality is, oftewel een hologram. Dit impliceert het bestaan van een hogere realiteit, waar we momenteel nog geen toegang tot hebben en tevens geen vat op kunnen krijgen. De teksten dagen de luisteraar uit om outside the box te denken. Om alles wat hij zeker dacht te weten te heroverwegen. Want niets blijkt te zijn wat het is in ons holografische universum.

De teksten en de muziek vormen samen een eenheid die consequent wordt doorgevoerd tijdens EPICA’s concerten. Toetsenist Coen Janssen: “Niet alleen muzikaal groeit EPICA nog steeds. Ook als live-act kan niemand meer om ons heen. We vinden het nog steeds te gek om op het podium te staan en dat zie je. De nieuwe live-productie gaat onze grootste ooit worden. Samen met ons productieteam hebben we al een aantal supergave ideeën bedacht! You’re in for a treat!

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login