‘Exhale’ derde album van Intergalactic Lovers nu uit!

exhale

Vandaag verschijnt ‘Exhale’, de langverwachte derde van Intergalactic Lovers. Het album komt uit bij Unday Records. Intergalactic Lovers liet al twee albums op de wereld los, twee platen die ons doen denken aan Interpol, The Cure of Yeah Yeah Yeahs, maar toch de bestemming zijn van het volgen van eigenzinnige muzikale paden. De laatste 5 jaar heeft de band in bijna elk Europees land gespeeld, gingen ze naar SXSW om vervolgens terug in thuisland België concertzalen uit te verkopen en festivals plat te spelen. Onder hun fans vinden we ook de Belgische koning en koningin, voor wie ze enige tijd geleden een concert mochten spelen.

Maar dan was het tijd voor verandering. Producer Gil Norton – gekend van o.m. Pixies, Foo Fighters en Patti Smith – stemde in om hun derde album ‘Exhale’ op te nemen. Een album waar muzikaal een hele stap voorwaarts mee gezet is. Met de songs zelf bereikt Intergalactic Lovers nieuwe hoogtes. De muziek klinkt verfrissend, gebald en doeltreffend – een dynamiek tussen vier muzikanten die mekaar van binnen en van buiten kennen. Ze kennen mekaars verwachtingen, mekaars dromen en mekaars zwaktes. De groep reisde af naar The Chairworks in Leeds en Vale Studios in Worcestershire in de UK. Twee studio’s met een lange historiek.

Midden augustus stelde de band in avant-première al enkele songs van het nieuwe album voor in een afgeladen Marquee op Pukkelpop en deze week stelden ze hun volledige album voor tijdens een exclusieve showcase voor fans in een uitverkochte LUX. Daarnaast verkochten ze ook hun show in de AB op 2 november uit. Gisteren werd een extra show aangekondigd in diezelfde AB op 14 februari.

Bekijk ook zeker de geweldige nieuwe video voor nieuwe single ‘River’!

You must be logged in to post a comment Login