EPICA komt met nieuwe EP ‘The System Solace’

epica

De symfonische metalband EPICA (NL) heeft een nieuwe EP getiteld ‘The Solace System’ uitgebracht via platenmaatschappij Nuclear Blast. Op deze EP, die zes nummers bevat, verlegt EPICA opnieuw haar grenzen. Vorige week lanceerde Billboard Magazine de nieuwe prachtige animatievideo van de single ’Immortal Melancholy’ die ook op de EP staat.

Gitarist Mark Jansen legt uit: “Deze zes nummers zijn geschreven tijdens het proces van ons vorige album ‘The Holographic Principle’ dat vorig jaar werd uitgebracht, maar ze zijn daarom niet minder goed. Integendeel zelfs. Dat album duurde uiteindelijk langer dan 70 minuten en de nummers die nu op ‘The Solace System’ terecht zijn gekomen, sprongen er muzikaal en qua teksten ook te veel uit t.o.v. ‘The Holographic Principle’. Dat zal de luisteraar direct merken als hij de nummers beluistert.”

Frontvrouw Simone Simons beaamt dat: “In het begin van het schrijfproces van ‘The Holographic Principle’ merkten we al dat we wel érg veel bruikbaar materiaal hadden. Het viel ook op dat deze zes nummers afweken van de rest van de songs en samen een eigen identiteit vormden. Daarom zijn we verheugd dat we de muziek op deze EP nu zo snel met de wereld kunnen delen.”

Vorige week bracht EPICA tevens een nieuwe single van de EP uit met een prachtige animatie videoclip van het opvallend ingetogen nummer ‘Immortal Melancholy’. Deze videoclip is het vervolg op een eerder uitgebrachte video voor ‘The Solace System’ en werd wereldwijd en exclusief gelanceerd via Billboard Magazine. ‘Immortal Melancholy’ werd geproduceerd door anime-expert Davide Cilloni en is hier te bekijken.

Om de fans nog wat meer in de watten te leggen, is ‘The Solace System’ EP ook verkrijgbaar samen met EPICA’s meest recente studio-album als special box-set, getiteld ‘The Holographic Principle – The Ultimate Edition’.  Zowel de nieuwe EP als de box-set zijn nu verkrijgbaar via de EPICA-webshop: www.epica.nl/the-solace-system

Ter promotie van de EP ‘The Solace System’ zal EPICA in oktober door België en Nederland toeren. Het Nederlandse MaYan zal het voorprogramma verzorgen.

Tourkalender 2017:

THE BELGIAN PRINCIPLE TOUR
EPICA w/ MaYan + King Hiss (Leuven) + Off The Cross (Antwerp)
17-10-2017 Het Depot – Leuven
18-10-2017 Trix – Antwerp

THE DUTCH PRINCIPLE TOUR:
EPICA w/ MaYan + local supports
20-10-2017 Hedon – Zwolle – UITVERKOCHT!
21-10-2017 Patronaat – Haarlem
22-10-2017 Doornroosje – Nijmegen

Tickets zijn verkrijgbaar via www.epica.nl/tour

You must be logged in to post a comment Login