Mooie reeks nieuwe namen voor Crammerock!

crammerrock-2017

Vijftien nieuwe namen voor Crammerock! Chase & Status, Noisia, Woodie Smalls, Boef, Jebroer, Dvtch Norri$, en een heleboel andere namen vullen het programma van Crammerock verder aan. Onder andere Bloc Party, Steve Aoki, Richard Ashcroft, Goose, White Lies, Flogging Molly, Crystal Fighters, Section Boyz, Tourist LeMC werden eerder al aangekondigd. Het volledige programma kan je terugvinden op de festivalwebsite. Het festival vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 september in Stekene. Van de 48 acts zijn er intussen 39 gekend. Meer namen volgen later. Alle info op crammerock.be.

Na een geslaagde passage op Dour Festival tekent Chase & Status ook present tijdens Crammerock. Het Londense producersduo mikt ten volle op drum ‘n’ bass en dubstep en heeft met ‘Blind Faith’ een killertrack in de aanbieding. Afgelopen zaterdag verscheen hun nieuwe album ‘Tribe’.

Met Noisia heeft het festival ook een tweede drum ‘n’ bass grootheid te pakken. Nik Roos, Martijn Van Sonderen en Thijs de Vlieger, de drie producers van dienst, staan garant voor moddervette shows. Noisia releaste in 2017 de remix-versie van‘Outer Edges’, het full album dat vorig jaar verscheen.

Dankzij Boef, Jebroer, Safi, Hakim en Bouzzy ontbreekt ook Nederlandstalige hiphop niet op Crammerock. Boef, bracht dit jaar zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’ uit en heeft met ‘Habiba’ en ‘Krantenwijk’ twee dikke radiohits te pakken. Jebroer zorgde dan weer voor een ware mediahype met z’n controversiële track ‘Kind Van De Duivel’.

Safi staat tegenwoordig zonder Spreej op het podium. De nummers ‘Fine’, ‘Gewoon Nu’ en ‘Beetje Liefde’ scheppen een goed beeld van wat hij solo in zijn mars heeft. De Gentse rapper Hakim leverde een bijdrage aan ‘Eigen Makelij – Volume 8’ en liet daarna van zich horen met de tracks ‘Drukke Agenda’ en ‘Atlantis’. Eigen Makelij-aanwinst Bouzzy viel op met de single en de gelijknamige ep ‘Splash’.

Kojo Funds brengt hiphop met een afrotouch die plots kan switchen naar grime en r&b. Qua Engelstalige hiphop uit eigen land verwelkomen we Woodie SmallsDvtch Norri$ en K1D op de 27ste editie. Woodie Smalls speelt het festival voor de derde rij, deze keer op vrijdag op het hoofdpodium. De Antwerpse rapper Dvtch Norri$ doet het na zijn samenwerking met Coely (de single ‘Don’t Care’) ook uitstekend op eigen kracht, getuige z’n track ‘Seeking Closure’ uit 2016. K1D, een Belgische rapper met Senegalese roots, is het maatje van Woodie Smalls. De nummers ‘Midnight’ en ‘Magic’ zijn voorproefjes van K1D z’n upcoming project ‘High Hopes’.

Dimension, Murdock en Todiefor zijn verantwoordelijk voor de voortreffelijke elektronische bass op Crammerock. De Londense producer/dj Robert Etheridge aka Dimension releaste in 2017 de tracks ‘Generator’ en ‘Beg & Borrow’.  De Belgische dj Murdock (op zijn paspoort staat Hans Machiels) scoorde in 2017 met ‘Fire Vip (Rampage Anthem 2017)’. De herwerkte versie, samen met Doctrine, was zelfs goed voor een premiere op BBC Radio 1. Met Todiefor (echte naam: Luca Pecoraro) programmeert Crammerock een veelzijdige producer die op handen gedragen wordt door Diplo, Apashe en Herobust. ‘Beautiful’ (2017), de eerste single van the bass kid from Brussel, heeft al meer dan 1 miljoen views op Spotify.

Skyve Soundsystem zorgt voor het derde jaar op rij voor een knotsgekke afterparty die zijn gelijke niet kent. Mixmaster Skyve alias StuBru-muziekcoördinator Joris Jonckheer heeft alvast beloofd Eva De Roo en nog enkele andere gasten mee te brengen om er een zinderend feestje van te maken.

Dagindeling

Wie op welke dag speelt is terug te vinden op de festivalwebsite.

Met op vrijdag: Richard Ashcroft, Steve Aoki, White Lies, Tourist LeMC, Chase & Status DJ-set & Rage, Crystal Fighters, Disciples, Hoodie Allen, J. Bernardt, Woodie Smalls, Kraantje Pappie, Zak Abel, The Lighthouse, Todiefor, Safi en Merdan Taplak Orkestar.

En op zaterdag: Bloc Party, Goose, Flogging Molly, Paul Weller, Noisia (dj-set), The Sore Losers, Warhaus, Absynthe Minded, Section Boyz, Tamino, Roméo Elvis x Le Motel, Equal Idiots, Kojo Funds, Boef, Jebroer, Hakim, Bouzzy, Dvtch Norri$, K1D, Dimension, Murdock, Skyve Soundsystem ft. Eva De Roo en blackwave.

Tickets

De online ticketverkoop via crammerock.be gaat intussen hard. Aarzel niet te lang want de voorbije zes jaar was het festival steevast uitverkocht. Voor een weekendticket betaal je 55 euro. Een dagticket kost 35 euro. Kamperen is mogelijk vanaf een bedrag van 14 euro. Crammerock vindt plaats op 1 en 2 september 2017.

Lokale verkooppunten

Sinds maandag zijn er ook tickets te koop in de lokale verkooppunten in Stekene, Sint-Gillis-Waas en Sint-Niklaas. Omdat er tijdens de eerste twee weken al uitzonderlijk veel tickets de deur uit gingen, is het aantal tickets per verkooppunt beperkt. Wie zeker wil zijn van een festivalticket, haast zich beter naar één van de verkooppunten of koopt snel een ticket via de festivalwebsite.

Crammerock is een tweedaags, complexloos muziekfestival tijdens het eerste weekend van september in Stekene, tussen Antwerpen en Gent. Jaarlijks passeren meer dan vijftig bands op de drie podia, die garant staan voor non-stop muziek uit alle genres. Dankzij een uitmuntend collectief aan vrijwilligers weet het festival zich te onderscheiden met lage ticketprijzen en een opvallend ongedwongen sfeer. De vorige editie klokte het festival af op meer dan 32.000 bezoekers. Door zijn impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken won het festival al verschillende awards.

Meer over Crammerock op crammerock.be.

You must be logged in to post a comment Login