Intergalactic Lovers brengen ode aan René Magritte!

intergalactic-lovers

Unday Records stelt vandaag met trots haar nieuwste signing Intergalactic Lovers voor. De video bij ‘Between the Lines’, een hommage aan Rene Magritte, is meteen ook de voorloper van hun derde album ‘Exhale’, dat verwacht wordt na de zomer.

Met nieuwe single ‘Between The Lines’ betreedt de band nieuwe paden. Alles voelt heel precies en gefocust aan, als het werk van een groep in volledige controle over het creatieve proces. De gitaarlijnen balanceren tussen de post-punk van Interpol en de melancholie van Editors met zelfs elementen van The Cure en een pompende baslijn die klinkt als New Order op hun best.

En dan is er natuurlijk Lara Chedraoui’s stem nog, die zweeft tussen het smachtende verlangen van PJ Harvey en de puurheid van Karen O, zonder haar eigenheid te verliezen.
Het is de interactie tussen al deze elementen die Intergalactic Lovers naar een hoger niveau tilt. ‘Between The Lines’ is een krachtige song die perfect de sfeer van hun liveshows vastlegt en zelfs overtreft.

De band heeft voor ‘Between The Lines’ ook een verrassende en surrealistische videoclipgemaakt die een ode is aan de surrealistische schilder René Magritte. Doorheen de clip, die gedraaid werd in Magritte’s geboorteplaats Lessines, zitten een tiental referenties naar schilderijen van Magritte waaronder klassiekers als ‘De Geliefden’, ‘Het Slot in de Pyreneeën’ en ‘De Therapeut’.

Bekijk de video!

Intergalactic Lovers kondigt ook meteen een nieuw album en een hele reeks concertdata aan. Deze zomer zal de band te zien zijn op Pukkelpop en op 2 november speelt de band in deAncienne Belgique in Brussel. Tickets zijn vanaf morgen 2 juni te koop. Het is meteen de enige clubshow op Vlaamse bodem. Verder trekt Intergalactic Lovers o.m. naar Duitsland, Nederland, Luxemburg, Tsjechië en Italië.

You must be logged in to post a comment Login