Met headliner Jethro Tull, Walter Broes & the Mercenaries en The King (A) Live is affiche Blues Peer compleet!

bluespeer-2017

Met de toevoeging van de Britse band Jethro Tull op zondag 16 juli, en de nog twee resterende bands Walter Broes & the Mercenaries (BE) en The King (A) Live (BE), is de affiche van Blues Peer 2017 compleet, en starten meteen ook de definitieve voorverkoopprijzen.

Jethro Tull (UK) is één van de grootste iconen binnen de Britse muziekgeschiedenis.

Precies 50 jaar geleden ontstond deze band met de blues als rode draad. Hun stijl evolueerde doorheen de jaren en maakte hen daardoor zo typisch. Ze brachten meer dan 40 albums uit en verkochten er wereldwijd meer dan 60 miljoen. Doorheen de jaren deelden ze de podia met grootheden als Led Zeppelin, The Rolling Stones en Jimi Hendrix.

De band wordt nog steeds geleid door de oprichter, zanger-fluitist, Ian Anderson, samen met bandleden David Goodier, John O’Hara, Florian Opahle en Scott Hammond.

Op zondag 16/7 brengen ze o.a. hun grootste hits “Benefit”, “Aqualung” en “Thick As A Brick”.

Walter Broes (BE), de godfather van de Belgische rootsmuziek, is terug.

Vier jaar na The Seatsniffers lost hij Movin’ Up, eigen songs met het beste wat de americana-scene te bieden heeft – de drive van The Cramps, de border town vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam.

Noem hem de enige Belgische gitarist-songwriter die in Texas, Californië, Arizona en New Mexico in de armen werd gesloten als de real thing. Noem hem de man die zijn volk zijn haar leerde kammen. Noem hem David Lynch met een Fender Telecaster. Zolang je hem maar niet retro noemt.

Het podium is voor hem en zijn band gereserveerd op zaterdag 15 juli.

Op vrijdag 14 juli katapulteert de 9-koppige liveband The King (A) Live (BE) het publiek terug naar het Las Vegas van de jaren ’70, met een groots eerbetoon aan The King.

In augustus 1977, dag op dag veertig jaar geleden, overleed Elvis Presley, de ongeëvenaarde King of Rock ’n Roll in Graceland, Memphis (USA). Om zijn muziek én leven op gepaste wijze te eren, speelt deze tribute band een beperkt aantal optredens in 2017. Zanger Jan Bas, van o.a. Rusty Roots, zal dit feestje voorzitten!

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login