Twaalf nieuwe namen op Boomtown!

boomtown-2017

Geniet van een veelkleurige selectie met betoverende klanken van hier en ginder: van de Sahara, over de smeltkroes Brussel naar de Gent. Op de Kouter shaken we een sappige cocktail van punk, funk, pop, hiphop en alles wat elektronisch klinkt en de zon kan verdragen.

Tjens Matic, Blaudzun, Kel Assouf, Kenji Minogue, Brihang, Delv!s, ID!OTS, Pomrad, WWWater, Amongster, Robbing Millions, Fùgù Mango. Dat brengt het totaal op 34 acts en we hebben er nog een pak te gaan. Maar eerst even zien: welk vlees hebben we in de kuip?

Tjens Couter + T.C. Matic = Tjens Matic, soms moet een mens het niet te ver zoeken. Arnokeert terug naar zijn begindagen en trommelt een bende jonge wolven op die hem daarbij begeleiden. Het is even zoeken naar watBlaudzun precies betekent (iets met de koers, echt!) maar dat doet er niet toe want het alter ego van de nederlandse Johannes Sigmond levert het soort indie rock dat een zonsondergang op de Kouter extra glans geeft. Net als Kel Assouf, die zichzelf als stoners from the desertomschrijven en hun roots hebben in de Sahara. Met een lid van Tinariwen in de rangen introduceren ze u in het geluid van de nieuwe generatie Touaregs.

En dan treedt Kenji Minogue aan. Zij introduceren ons in het geluid van… ja, wat eigenlijk? Gek of geniaal, gevaarlijk of net charmant? Of alles tegelijk. Kom het zien en probeer er zelf een woord op te plakken! Of we vragen het aan Brihang, geboren aan de Noordzee maar ontpopt in Gent en op een missie om moeilijke dingen onder woorden te brengen: liefde, twijfel, verlangen, vluchtigheid… Zo lang mogelijk genieten vanBrihang staat alvast op ons lijstje.

Delv!s passeerde eerder al op Boomtown en meteen was duidelijk dat de groep rond Niels Delvaux een talent heeft om Gentse konten te laten schudden. Wie deze belichaming van funk met een uitroepteken toen miste, krijgt een herkansing! De Gentse ID!OTS belichamen ook iets met een uitroepteken maar dan met een scheutje punk bij de funk. Het resultaat: stevige garagerock met als frontman brulboei Luc Dufourmont, alias Roste Luc uit Bevergem.

En dan komen we aan de schuif met synthesisers en andere knoppekes: Pomrad, “de Hudson Mowhawke van aan de Schelde” bracht vorig jaar zijn eerste full album ‘Knights’ uit.Amongster brengt dromerige indiepop en is het geesteskind van de Gentse Thomas Oosterlynck en Jasper Maekelberg. WWWater is een nieuwe uitlaatklep voor de minimalistische electronica van Charlotte Adigéry. Ze bracht onlangs via DEEWEE Records nog een EP uit onder haar eigen naam maar kan precies niet stil zitten.

Stilzitten staat ook niet op het programma wanneer Robbing Millions aantreden: De Brusselaars worden al eens omschreven als springerige psychpop maar laat u daardoor niet afschrikken eigenlijk zijn het heel lieve jongens die u graag zien dansen. En nog uit brussel: Fùgù Mango dropten enkele weken geleden ‘Blue Sunrise’ waarop we een sound horen die zweeft tussen The Knife en Peter Gabriel. Meezingen is verplicht! Doen alsof mag ook.

Tickets kopen is helemaal niet nodig want alle bands die we net aankondigen zijn gratis te zien op de Kouter.

Tickets voor concerten in de Handelsbeurs (Roméo Elvis! Dans Dans!) en de Opera (Melanie De Biasio! Gabriel Rios! Jef Neve! Jan Swerts!) zijn te verkrijgen via deze link.

You must be logged in to post a comment Login