Marilyn Manson op 2 december naar Vorst Nationaal!

les-ardentes-2012-marilyn-manson-8
De stem van de Antichrist Superstar Marilyn Manson laat zich het zwijgen niet opleggen. Integendeel. Later dit jaar volgt een nieuwe plaat “Heaven Upside Down”, en na enkele exclusieve festival appearances deze zomer, komt hij dit najaar opnieuw naar Europa met een spraakmakende tournee. Na een zinderende show in een uit zijn voegen barstende AB in 2015, keert Marilyn Manson door de grote poort terug naar Vorst Nationaal op zaterdag 2 december! De ticketverkoop start nu vrijdag 19 mei om 9u via proximusgoformusic.be en livenation.be.
Straffe shock rock, daverende shows en massa’s controverse, dat is Marilyn Manson (echte naam Brian Hugh Warner). Opgericht eind jaren ‘80, tekent Nine Inch Nails frontman Trent Reznor begin jaren ’90 Manson op zijn label. Reznor treedt zelfs aan als producer van het debuutalbum “Portrait of an American Family” (‘94). Het levert Marilyn Manson al snel een cultstatus op. Het tweede album “Antichrist Superstar” (’96) zorgt voor de grote doorbraak. Ook opvolgers “Mechanical Animals” (‘98) , “Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death)” (2000) en “The Golden Age of Grotesque” (‘03) gaan miljoenen keren over de toonbank. De goth rock wordt aangevuld met glam, burlesque en industrial. In de teksten -steeds scherp en inventief- valt Manson graag religie en media aan, en verheerlijkt hij sex en drugs. Manson en zijn band zorgen voor controverse. Wat hen evenveel voor- als tegenstanders oplevert.
“The Pale Emperor”, Mansons plaat uit 2015, wordt door Rolling Stone magazine uitgeroepen tot ‘#1 Metal Album’! Het luidt een triomfantelijke terugkeer richting voorplan in, en klinkt vooral veel meer gloomy en atmosferisch dan op het industrieel getinte materiaal dat hij in de jaren ‘90 opnam. Tekstueel blijft hij echter nog steeds het christendom en de rest van het (politieke) establisment viseren. De video voor de eerste nummer “SAY10” uit het nieuwe album “Heaven Upside Down” beloofde alvast veel evil goeds…
Op zaterdag 2 december komt Marilyn Manson het Belgische publiek schofferen met zijn hits and nieuw werk in Vorst Nationaal. U weze gewaarschuwd! De ticketverkoop start nu vrijdag 19 mei om 9u.

You must be logged in to post a comment Login