Meer nieuwe namen voor Afro-Latino!

afro-latino-2017

Over iets meer dan 2 maanden is het weer zover: Afro-Latino 2017! Nu presenteren zij een reeks nieuwe namen met het festivaldebuut in België van de Nederlandse rapper met Frans/Algerijnse roots BOEF, die in maart 2017 zo maar eventjes het Spotifystreamrecord van Ed Sheeran verpulverde! Boef brengt op Afro-Latino zijn eerste full concert op Belgische bodem!

Ze verwelkomen ook dé Usain Bolt van de dancehall music MR. VEGAS en de stevige touaregblues van KEL ASSOUF. Verder komen ook:
D-MASTA, WAXFIEND, PRINCESS FLOR, FLOW REAL, DEBUNKED, IVORY SOUND
en EAST END ROCK.

Mr. Vegas vervangt de eerder aangekondigde Ozuna die door onvoorziene wijzigingen in zijn tourschema niet langer beschikbaar is tijdens Afro-Latino.

Binnenkort maken ze de laatste namen bekend. De online ticketverkoop loopt al geruime tijd bijzonder vlot. Op woensdag 10 mei 2017 start de ticketverkoop in de vaste verkooppunten, zie alle adressen op www.afro-latino.be.

Hierbij nog eens de reeds eerder aangekondigde en bevestigde artiesten voor Afro-Latino 2017:

DADDY YANKEE – ALVARO SOLER – BIG MOUNTAIN – LA PEGATINA – MOKOOMBA – VICENTE GARCIA – ROLF SANCHEZ – JAMARAM
– POW POW – TLP – DRIGAO – GRINGO STARR,…

Boef

Boef is de artiestennaam van Sofiane Boussaadia, een jonge Fransman (geboren in Parijs) uit Algerijnse ouders, die opgroeide in Nederland. De rapstijl van Boef is een kruising van wat de Amerikaanse rappers doen (veel punchlines) aangevuld met duidelijke Noord-Afrikaanse invloeden.
Na een rapsessie bij Zomano Underground in 2015 was zijn carrière al goed gestart, maar in maart 2017 ontplofte het helemaal toen hij met de release van zijn plaat ‘Slaaptekort’ met 4,6 miljoen Spotifystreams het recente record van 3 miljoen van Ed Sheeran verpulverde! Op de releasedag alleen werd zijn hit ‘Habiba’ meer dan 1 miljoen keer bekeken op Youtube, een ongezien record voor een Nederlandstalige song.
Na een tumultueuze jeugd (waaronder ook een jeugddetentie) is deze jongen helemaal op het rechte pad gekomen en hoe… Intussen is ‘Habiba’ een nummer 1 hit in Nederland en een top 5 hit in België… En er bestaat ook zoiets als de #HabibaChallenge…

Watch the Video

Mr. Vegas

De neutronenbom van Jamaica strijkt neer op Afro-Latino! Mr. Vegas, of Clifford Smith volgens zijn paspoort, is een energieke en fantastische live entertainer met bloedhete dancehall hits zoals ‘Nike Air’, ‘Heads High’, ‘Hot Wuk’ en ‘Tek Weh Yuself’. Zo hard als Usain Bolt kan sprinten, zo hard kan Mr. Vegas een dancehallfeestje bouwen!
In Jamaica behoort Mr. Vegas tot de allergrootste dancehall-artiesten en in Europa heeft hij al menig festival en concertzaal doen ontploffen met zijn vermaarde liveshows waar hij stomende dancehall vermengd met oldschool roots klassiekers. Wij weten het nu al, jullie gaan gewillig voor de bijl…

Watch the Video

Kel Assouf

De band rond Touareg Anana Harouna (uit Niger maar al jaren een Brusselaar) maakte vorig jaar met de plaat ‘Tikounen’ één van de beste platen van 2016! ‘Tikounen’, wat verbijstering betekent, heeft een serieus stevige sound die de traditionele Touareggezangen koppelt aan de al even gekende elektrische gitaren en percussie van de Touaregs, zoals bij Tinariwen en Bombino.
Sedert deze plaat is ook zangeres en actrice Toulou Kiki, u kent haar van de film ‘Timbuktu’, de band komen vervoegen.  En dat vinden wij een zeer goede aanvulling.

Watch the Video

You must be logged in to post a comment Login