The Blind Boys of Alabama en Winterland ’76 toegevoegd aan affiche Blues Peer!

blind_boys__1

The Blind Boys of Alabama (USA) treden reeds vele decennia lang wereldwijd op met hun inspirerende rootsmuziek van gospel en blues. De achtkoppige band, waaronder vier blinde zangers, passeerden reeds op Blues Peer, 25 jaar geleden. Vanaf de jaren vijftig boekten ze successen dankzij hun uniek gospelgeluid en hun verbondenheid met Martin Luther King en zijn strijd voor de gelijkberechtiging van de zwarten.

The Blind Boys zijn vereeuwigd in de “Gospel Music Hall of Fame”, tourden doorheen alle continenten en waren zelfs regelmatige gasten op het Witte Huis.

The Blind Boys of Alabama staan geprogrammeerd op zaterdag 15 juli.

Winterland ’76 (A Tribute to the Music of The Band) ; op 25 november 1976 betrad de legendarische groep The Band voor de laatste maal het podium in hun originele bezetting. De iconische zaal Winterland was het decor voor een spectaculaire show met de toepasselijke naam “The Last Waltz”.

Vele bevriende muzikanten zoals Bob Dylan, Neil Young, Joni Michell en Van Morrison kwamen een nummer meezingen, en niemand minder dan Martin Scorsese filmde heel het gebeuren, en maakte er een film van die algemeen wordt beschouwd als een van de beste concertregistraties ooit.

Het is nu meer dan veertig jaar geleden dat deze magische avond plaatsvond, maar de erfenis van The Band zindert nog steeds door in het hedendaagse muzikale landschap. Een stel Vlaamse muzikanten met Bandbloed in de aderen vond het dan ook het geknipte moment voor een passend eerbetoon aan deze unieke groep. De officiële aftrap gebeurde op 25 november vorig jaar in de AB Club in Brussel. Het werd een gedenkwaardig feestje met tal van Belgische gastmuzikanten die de historische concertavond van ’76 terug tot leven wekten, en een publiek dat uit volle borst meezong.

Winterland ’76 is geen covergroep; het is een tribute, hetgeen betekent dat de muziek en het typerende speelplezier terug tot leven worden gebracht met een geheel eigen karakter. Het zestal blijft trouw aan de oorspronkelijke bezetting en brengt een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat The Band ons heeft nagelaten. Kom u zelf vergewissen op vrijdag 14 juli!

TICKETS & INFO

You must be logged in to post a comment Login