Royal Blood komt op 16 juni met tweede album ‘How Did We Get So Dark?’

Royal Blood komt op 16 juni met tweede album ‘How Did We Get So Dark?’

Hun gelijknamige debuutalbum uit 2014 doopte Royal Blood tot Engeland’s grootstebreaking rock band. Hun langverwachte tweede album ‘How Did We Get So Dark?’ komt uit op 16 juni onder Warner Bros. Records. De eerste single ‘Lights Out’ ging gisterenavond in première en is vanaf vandaag beschikbaar op alle download- en streamingplatformen.

De doorbraak van Royal Blood was ongezien. Hun debuutalbum was het snelst verkopende Britse rockdebuut in drie jaar tijd. Het behaalde de #1 positie in de UK, haalde de top 20 in maar liefst 12 landen en verkocht meer dan een miljoen exemplaren. Bij ons steeg het album eveneens door tot de top 5 in de charts, behaalden de Britse rockers goud in 2015 en werden er maar liefst drie van hun singles tot Hotshot gebombardeerd. Voor ze het wisten waren ze aan het touren met de Foo Fighters en kregen ze een BRIT award voor Best British Band uit de handen van Jimmy Page.

De instrumentale kant van de tien nummers op ‘How Did We Get So Dark?’ kwam tot stand tijdens sessies in Brighton, Hollywood, Los Angeles en Nashville. Inspiratie voor de lyrics haalde zanger/bassist Mike Kerr uit gebeurtenissen in zijn leven sinds het grote succes van de band.

In november 2016 brachten Kerr en drummer Ben Thatcher zes weken door in een Brusselse studio, samen met producer Jolyon Thomas. Het album werd uiteindelijk afgewerkt na een laatste sessie in Londen samen met Tom Dalgety, die ook co-producer was voor hun debuutalbum.

=

‘How Did We Get So Dark?’ bouwt verder op de krachtige sound van Royal Blood’s debuutplaat, met zorgvuldig opgebouwde melodische agressie, maar toont de band met momenten ook diepzinniger dan ooit. Het duo doelde met deze plaat op nummers die een nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan hun live sets. Daarom breidden ze hun typerende klank op vier nummers uit door er piano of keyboards aan toe te voegen.

‘How Did We Get So Dark?’ komt uit op CD, vinyl en digitaal.

De gloednieuwe Royal Blood nummers kan je deze zomer voor het eerst live horen op Rock Werchter. De band staat er op vrijdag 30 juni op de Main Stage (18u40 – 19u40).

You must be logged in to post a comment Login