Antilliaanse Feesten komt met reeks nieuwe namen!

antilliaanse-feesten-2014-nklabe-8

Vanuit Hoogstraten lossen ze een nieuwe lijst van artiesten voor Antilliaanse Feesten deze zomer. Stuk voor stuk parels uit de soca, salsa, champeta…

De puzzel van het programma is nu bijna volledig. Welke artiest op welke dag speelt, leest u onderaan. Here we go!
FRUKO Y SUS TESOS salsa – Colombia
Julio Ernesto Estrada – alias Fruko – is zonder twijfel de peetvader van de Colombiaanse salsa. Hij debuteerde op zijn 15de als studiomuzikant bij Discos Fuentes, speelde bij Los Corraleros en begon daarna zijn eigen band: Fruko y sus Tesos. Ze brachten hun eerste LP uit in 1969, tientallen albums volgden. Joe Arroyo was één van de vele populaire zangers. De show van Fruko is een must voor allesalsa-liefhebbers en een “best of” van de Colombiaanse salsa!
.
DOBLE R salsa antiyana – Curacao
Doble R is zonder meer een legende in Curaçao. De band is genoemd naar componist/pianist Rignald Recordino en werd groot met de lokale “salsa antiyana”, gezongen in het Papiamentu. Mr. Saab was de eerste sterzanger, daarna kwam Ompi Stefania als zanger van de LP ‘La Vida Continua’ uit 1978 (!), een klassieker. Andere bekende namen waren Jersey en Romeo, en Janjo Rosario, die nu nog steeds bij de band is. De groep verdween in de jaren ’90 van de radar en kende een triomfantelijke terugkeer in 2010 in het Concertgebouw in Amsterdam. ‘Ma Hana Kos Pa Bo’, hun laatste cd, kwam eind 2016 uit.
Doble R, bon bini en Hoogstraten!
 .
J ALVAREZ reggaeton – Puerto Rico
Javid Alvarez is een Puerto Ricaanse reggaetonzanger. Tego Calderon (AF’09) was zijn grote voorbeeld en Daddy Yankee (AF’13) de opstap naar zijn doorbraak. In 2009 bracht ie zijn debuutplaat ‘El Dueno de la Systema’ uit, zijn meest recente cd is ‘Big Yauran’ uit 2016. Reggaeton is nog steeds het populairste genre in Latijns Amerika, dat is te merken aan de astronomische aantallen YouTube-views voor alle grote namen, waaronder J Alvarez!FARMER NAPPY soca – Trinidad & Tobago
Farmer Nappy is de rijzende soca-ster uit Trinidad. Hij kwam eerder al naar het festival als sidekick van Machel Montano. Nu zal hij op zijn beurt bijgestaan worden door Marvay. De Red Boyz uit Barbados komen mee als backing band. Drummer Mikey Hulsmeier en gitarist Scott Galt vormen de kern van de Red Boyz, en zijn daarnaast ook succesvol als socaproducers. Zelf zeggen ze over hun groovysoca: “crisp, danceable and spicier”. Meer hebben we niet nodig!
.
BALOJI hiphop – België/Congo

Congo meets Brussels! Baloji werd geboren in Lubumbashi en werd later bekend als lid van de Luikse rapgroep Starflam. Op hun hit ’La Sonora‘ hoor je al een atypischhiphop geluid, die ontstond door zijn interesse in Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse muziek. Na Starflam ging Baloji solo verder met moderne hiphop doordrongen van Afrikaanse soukousgitaren en sterke Franstalige raps. Zijn recente single ‘Spoiler‘ wordt een van dé zomerhits!
.
TWISTER EL REY champeta – Colombia
De speciale band die Hoogstraten heeft met de champeta uit Cartagena wordt dit jaar verder gezet met de komst van Twister el Rey. Hij figureert naast andere grootheden uit het genre Mr Black (AF’14) en Kevin Flores (AF’13). Twisters grootste hit is ‘La Espeluca’, met 72 miljoen views op YouTube (net niet) de meest gestreamde song uit het genre!

REBELS BAND soca – St. Eustatius
De “rechttoe rechtaan” soca van Wayne Spanner en zijn Rebels Band werkt verslavend. Vandaar hun hernieuwde aanwezigheid in Hoogstraten! De groep is big in St. Eustatius, ook wel Statia genoemd. ‘Never Want To Be Alone’, ‘One Wish’ en ‘Aie’ zijn enkele prachtige songs van de band!

LA DAME BLANCHE cumbia/hiphop – Cuba
De Cubaanse Yaite Ramos Rodriguez werkt vanuit Parijs, lust wel een sigaar en doet haar ding. En dat is: een puree draaien van hiphop, dancehall, reggae en vooral cumbia. Haar laatste song ‘Dos Caras’ is een samenwerking met Celso Piña (AF’12) uit haar derde nog te verschijnen CD.

MARVAY soca – Barbados
Marvay is een socazanger uit Barbados. Met zijn fantastische hit ‘Know The Face‘ won hij de People’s Monarch 2016 in Barbados en bewijst hij een van de veelbelovende jonge zangers in het genre te zijn. Samen met landgenoten The Red Boyz zal hij iedereen aan het dansen krijgen met zijn frisse socatunes.

BABY LORES cubaton – Cuba
Cubaan Baby Lores maakte naam als zanger van de cubaton formatie Clan 537 (AF ’03 en ’04). Hij komt nu knallen met een dj-set! ‘La Reconquista’ is zijn laatste nieuwe CD. ‘La Mujer Del Pelotero‘ is zijn grote hit uit 2011.

KD SOUNDSYSTEM afro-caribbean – Nederland
KD Soundsystem bestaat uit twee dj’s, een acrobatische MC en twee zwoele danseressen. Ze brachten net een eerste EP uit, ‘Rimboo Riddim 1’. Ze mixen dancehall, kuduro en afro-caribbean beats tot een geheel waar je niet op kan stilstaan. Dé ideale mix voor een wild feestje!

IMPACT hiphop/rap – Nederland

Impact zijn Ser-G, Preveshional en Uncle-C. Elk voegen ze eigen elementen toe aan hun hiphop met reggae-, jazz– en house-invloeden. Ze zijn wereldberoemd in Nederland met hun hit ‘Zak Omlaag‘, die op hun EP ‘Aura’ staat. Onze clubtent zal daveren op de beats van deze heren.

BLEND MISHKIN reggae/dub – Griekenland
Een buitenbeentje op het programma van dit jaar: reggaezanger Blend Mishkin uit Athene (Griekenland) heeft een eigenzinnige stijl in het traditionele roots en dubgenre.

LA INEDITA chichamuffin – Peru
Lima, Peru is de thuisbasis van La Inédita, een band die zich bedient van de “chichamuffin“. Dat legt zich uit als een soep gekookt van chicha, de Peruaanse versie van de cumbia en raggamuffin of dancehall.

Vele fans van het festival willen graag weten welke artiest op welke dag optreedt. Maar u komt beide dagen, toch?

Op vrijdag zijn dat:
SHAGGY, WILFRIDO VARGAS, DOBLE R,  DIVAN, YOUNG COSJE, LA DAME BLANCHE, MARVAY, REBELS BAND, BABY LORES, BLEND MISHKIN (hier ontbreken nog 2 aan te kondigen namen)

Op zaterdag:
KASSAV’, J ALVAREZ, FRUKO Y SUS TESOS, MICHEL EL BUENON, FARMER NAPPY, BALOJI, TWISTER EL REY, KENNY B, GRUPO EXTRA, IMPACT, LA INEDITA en KD SOUNDSYSTEM.
 .

You must be logged in to post a comment Login