Millionaire maakt langverwachte comeback!

millionaire

Millionaire is weer on a high. Na een hiatus van twaalf jaar keert de band rond Tim Vanhamelterug met ‘I’m Not Who You Think You Are’, een comebacksingle met kloten. “Nasty, groovy en edgy: deze song bevat alle vertrouwde Millionaire-elementen. We’re back”, dixit Vanhamel.

‘I’m Not Who You Think You Are’, een nummer over hoe we onze medemensen vaak ten onrechte beoordelen en veroordelen op basis van projecties, is de voorloper van ‘Sciencing’, de langverwachte derde Millionaire-plaat, uit op 19 mei bij Unday Records. Die werd opgenomen inelstudio, de nagelnieuwe opnameruimte van landgenoot en geluidstechnicus Jeff Claeys (Admiral Freebee, Jon Spencer & The Blues Explosion) in het Costa Ricaanse dorpje Santa Teresa. “’I’m Not Who You Think You Are’ is een van de eerste nummers die ik voor ‘Sciencing’ gemaakt heb, in amper één take”, zegt Vanhamel. “Het zette de toon en bepaalde de richting.”

Voor de videoclip deed Millionaire een beroep op Jonas Govaerts, regisseur van de Vlaamse horrorprent Welp én voorganger van Vanhamel als gitarist van The Hickey Underworld. Die sloeg de handen in elkaar met animatiewizard Jaak De Digitale, bekend van zijn visuals voor Evil Superstars, Vermin Twins en Chrome Brulée. De clip is een schouwspel in de sfeer van Blade Runner, waarin een meisje (gespeeld door de Gentse fotografe annex actrice Stine Sampers) aan de hand van een zuiverend drankje een good trip beleeft. “Maar”, besluit Tim Vanhamel, “zoals de songtitel aangeeft, is niets wat je denkt dat het is.”

You must be logged in to post a comment Login