Geen widgets gevonden in de zijbalk

Na urban music, voegen zich nu 15 nieuwe pop rock en electro namen op de affiche van les Ardentes.

Met WARHAUS heeft Marteen Devoldere van Balthazar zijn stempel op het jaar gedrukt. Een fenomenale plaat en geweldig concerten waarin de geest van Cohen en Gainsbourg te voelen waren.

Een ander zijproject van Balthazar is aan de gang. Jinte Deprez, een van de frontmannen van Balthazar, slaat met zijn solo-project J. BERNARDT een nieuwe en avontuurlijke weg in. De band verrast met zijn scherpe minimalistische R&B-grooves, versierd met warme, donkere gospelzang.

Tom Barman kent ons festival goed, dit jaar staat hij zondag 9 juli op les Ardentes met zijn jazz fusion project TAXIWARS.

Volgens de gespecialiseerde pers is TIM DUP dé nieuwe naam die je moet onthouden voor Franse popmuziek. Hij is 7 juli te zien op les Ardentes. Experimentele popband AQUASERGE, met leden van o.a. Tame Impala, is een van de vertegenwoordigers van de Franse underground. Deze Fransen verkennen nieuwe invloeden die gaan van Franse chanson, progrock tot psychedelische pop. Ze staan 9 juli op het Ardentes podium.

JEREMY LOOPS is al “big” in eigen land Zuid Afrika en goed op weg om internationaal door te breken met zijn catchy songs en elektronische loops.

Les Ardentes is ook de gelegenheid om het beste uit het Koninkrijk in aktie te zien, met dit jaar o.a.  FAON FAON, JACLE BOW, TOUT VA BIEN, HYDROGEN SEA of nog PIANO CLUB, die terug is met een flamboyante plaat en live is omringd door een koor.

Op electro gebied, hebben wij dè opkomende ster van de Belgian Touch style pop house gestrikt, HENRI PFR sluit de avond van 7 juli af op de gloednieuwe RAMBLA stage middenin het festival.

SOLDOUT is dit jaar terug met een nieuwe plaat. Ze hebben alvast onze Reflektor zaal uitverkocht en sluiten op 6 juli dezelfde RAMBLA stage af.

Electro rave trash tsars, LITTLE BIG hebben de Reflektor gevuld in minder tijd dan nodig om een shot vodka binnen te slaan. Het Russische antwoord op Die Antwoord is goed op weg om deze zomer Europa te veroveren, ze zijn 6 juli op les Ardentes. Naast Salut C’est Cool en Little Big, misstaat vlaams duo KENJI MINOGUE zeker niet om de, voortaan outdoor, Ardentes nachten op hun kop te zetten.

En om af te ronden: donderdag 11 uur wordt een nieuwe headliner aangekondigd …

Hier een korte samenvatting van onze affiche tot nu toe:

– DONDERDAG 6 JULI –

GUCCI MANE – TYLER THE CREATOR – LIL UZI VERT– SOLDOUT – LITTLE BIG – PONE – FAON FAON – en meer binnenkort.

– VRIJDAG 7 JULI –

SEAN PAUL – RAE SREMMURD – LP – HENRI PFR – DESIIGNER – DAMSO – SALUT C’EST COOL – JEREMY LOOPS – PIANO CLUB – ROMEO ELVIS & LE MOTEL – MICK JENKINS – TIM DUP – LE DE – en meer binnenkort.

– ZATERDAG 8 JULI –

PLACEBO – LA FEMME – MAC MILLER – TYGA – GEORGIO – J. BERNARDT – CABALLERO & JEANJASS – KENJI MINOGUE – JACLE BOW – en meer binnenkort..

– ZONDAG 9 JULI –

DJ SNAKE – JULIEN DORE – LIAM GALLAGHER – WARHAUS – CHINESE MAN – LUCKY CHOPS – TAXIWARS – LIL YACHTY – AQUASERGE – TOUT VA BIEN – HYDROGEN SEA – en meer binnenkort.

Tickets voor Les Ardentes zijn te verkrijgen via www.lesardentes.be en alle bekende voorverkooppunten.

Door Peter