Geen widgets gevonden in de zijbalk

De grootste hip-hop namen en legendes hebben al op het Ardentes podium gestaan. Hoog tijd dus om eindelijk de meer dan twintig jaar lange topper van de Franse rap game te ontvangen: BOOBA, voor wie het de eerste Belgische festivaloptreden ooit is!

Sinds de start van zijn ongelooflijke carrière (eerste rapper die ooit Bercy solo heeft gevuld, meer dan 2 miljoen albums verkocht, bekroond met goud, platina en dubbele platina plaat, enz.), hangt de schaduw van B2O boven het ganse Franse hexagoon.

Met zijn pragmatische visie van een vrije en meer onbevangen hip-hop, belichaamt de hertog van Boulogne een unieke positie in de Franse rap geschiedenis. Hij heeft het van hangjongere uit de banlieus tot expat’ businessman geschopt. De rapper geniet al sinds zijn twintigste van een zeer grote street cred bij het grote publiek. Zijn ongekend talent en zelf geclaimd individualisme dienen de lexicale kracht van zijn platen en zorgen dat hij evenveel geprezen en begeerd als beoordeeld wordt.

Na de sublieme en donkere « Nero Nemesis », brengt Booba eind 2016 zijn nieuwe track “DKR” uit (die alvast diamant single is) met een prachtige videoclip die in Senegal werd gedraaid. Zijn nieuwe album is voorzien voor herfst 2017.

Hij sluit donderdag 6 juli af met een concert die al wordt aangekondigd als een echte show.

Met dit bericht sluit les Ardentes zijn headliner aankondigingen voor 2017 af. Om de indrukwekkende line-up van deze editie af te ronden, moeten nochtans een dertigtal namen in de loop van komende weken nog worden bevestigd.

-DONDERDAG 6 JULI–

BOOBA – GUCCI MANE – TYLER THE CREATOR – LIL UZI VERT– SOLDOUT – LITTLE BIG – PONE – FAON FAON et plus très bientôt

-VRIJDAG 7 JULI-

SEAN PAUL – RAE SREMMURD – LP – HENRI PFR – DESIIGNER – DAMSO – SALUT C’EST COOL – JEREMY LOOPS – PIANO CLUB – ROMEO ELVIS & LE MOTEL – MICK JENKINS – TIM DUP – LE DE et plus très bientôt.

-ZATERDAG 8 JULI–

PLACEBO – LA FEMME – MAC MILLER – TYGA – GEORGIO – J. BERNARDT – CABALLERO & JEANJASS – KENJI MINOGUE – JACLE BOW et plus très bientôt.

-ZONDAG 9 JULI–

DJ SNAKE – JULIEN DORE – LIAM GALLAGHER – WARHAUS – CHINESE MAN – LUCKY CHOPS – TAXIWARS – LIL YACHTY – AQUASERGE – TOUT VA BIEN – HYDROGEN SEA – et plus très bientôt

Door Peter