Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het werd al eerder aangekondigd, Rock Herk organiseert in 2017 opnieuw een rockconcours, onder de klinkende naam FRESH BLOOD III. Op die manier wil het festival een lange traditie, namelijk het bieden van speelkansen aan jong en minder bekend talent, extra in de verf zetten.

Naar goede gewoonte heeft Rock Herk steevast heel wat ruimte voorzien voor aanstormend talent verspreid over de verschillende podia. Met Fresh Blood wil Rock Herk aan elke band of live-act de kans geven om zelf een podiumplaats te versieren op het festival.

Uit alle inschrijvingen worden acht acts geselecteerd voor de finale op zaterdag 15 april 2017 in Café Café te Hasselt. Zowel de winnaar die wordt aangeduid door de professionele jury als de publiekswinnaar krijgen een plek op één van de podia van de 35ste editie van Rock Herk.

Voor de inschrijvingen wordt er samengewerkt met vi.be, een platform gecreëerd en beheerd door Poppunt, een non-profit organisatie die opereert vanuit Brussel. Kansen maximaliseren voor nieuw talent maakt ook voor Poppunt deel uit van de missie. Alle bands en live-acts zijn welkom om deel te nemen, maar uiteraard zijn er enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Alle informatie is terug te vinden op www.rockherk.be/freshblood. Inschrijven kan tot en met maandag 15 maart 2017.

In het kader van 35 jaar Rock Herk werd enkele weken geleden ook de organisatie van de eerste Rock Herk Muziekquiz aangekondigd. Deze vindt plaats op zaterdag 25 maart 2017. De inschrijvingen verliepen bijzonder vlot en na enkele dagen waren alle beschikbare plaatsen ingenomen. Ook de reservelijst zit ondertussen overvol.

Rock Herk 2017 vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli op het festivalterrein Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad. Hou de website en Facebookpagina in de gaten voor meer nieuws, of schrijf je in op de nieuwsbrief via www.rockherk.be.

Door admin