KIOL: ontdek de getalenteerde singer-songwriter uit Italië!

kiol

Kiol, geïnspireerd door het Keltische woord “Ceol” wat muziek betekent, is het alias van de Italiaanse Allesandro Bossi die amper 19 jaar oud is. Wie het geluk had om hem vorige week live aan het werk te zien op Eurosonic kan zijn talent onmogelijk ontkennen.

Op 18-jarige leeftijd had de singer-songwriter al een dertigtal nummers bij elkaar geschreven. Het was het jaar daarna, in 2016, dat alles voor Kiol in een stroomversnelling raakte. In februari  speelde hij zijn eerste concert met full band, een instant succes. In juni werd het multi-talent uitgenodigd voor de ‘Music District Tour’ in Brussel: een exclusieve showcase voor mensen uit de muziekindustrie. De zomer daarna speelde Kiol op twee grote Italiaanse festivals, tussen gevestigde waarden als Editors, The Prodigy en 2Manydjs.

In die periode ontmoette hij ook de bekende producer Dani Castelar, die eerder al samenwerkte met grote namen als Paolo Nutini, R.E.M. en Snow Patrol.  Momenteel werken ze samen aan nieuwe muziek in de « Grouse Lodge » studio’s in Ierland. Ook Dave Nelson en Gavin Fitzjohn, respectievelijk de gitarist en de multi-instrumentalist van Paolo Nutini, stappen mee in het avontuur.

Kiol werd eveneens geselecteerd om te spelen op het openingsevenement vanEuropavox in de Botanique afgelopen december en hij vertegenwoordigde Europavox op het Nederlandse festival Eurosonic, waar hij op 13 januari een onberispelijke performance neerzette in zaal “Vrijdag”.

Het goede nieuws blijft ook in 2017 komen voor de jonge zanger: heel de maand januari is zijn single “Wrinkless” van de EP “I Come As I Am” de soundtrack voor een gigantische digitale campagne voor de nieuwe Fiat 500 in België.

You must be logged in to post a comment Login