Stef Kamil Carlens stelt op 6 mei solo-album voor in Ancienne Belgique

Stef Kamil Carlens stelt op 6 mei solo-album voor in Ancienne Belgique

‘Stuck In The Status Quo’, het gloednieuwe dit voorjaar te verschijnen album van Stef Kamil Carlens, is een absolute terugkeer naar de pure muzikale pracht die we kennen van Stef Kamil Carlens’s  Zita Swoon-oeuvre. Niet dat de enigmatische frontman van het muzikale collectief Zita Swoon Group ooit het muzikale pad heeft verlaten. Maar zijn focus lag de jongste jaren vooral op (gelauwerde) dans/theatervoorstellingen als ‘Nothing That Is Everything’ of recentelijk nog ‘The Ballad Of Erol Klof’.

Met ‘Stuck In The Status Quo’ (release 10 maart), het eerste album dat onder zijn eigen naam verschijnt, keert Carlens terug naar the art of songwriting.

Vandaag verschijnt de eerste single ‘The Journey Will Be Long’ een nummer over blind vertrouwen in politici dat keer op keer beschaamd wordt.

“Als de verkiezing van Donald Trump één ding bewijst, is het wel dat plat populisme werkt. Idem voor Marine Le Pen, Geert Wilders, en de Brexit. Stuk voor stuk negatieve campagnes. Democratie is een prachtig idee, maar het moet dringend herdacht worden want het wérkt niet meer. De geschiedenis herhaalt zich, en we trappen met z’n allen elke keer opnieuw in dezelfde val.”

Live vertolkt Carlens met een vijfkoppige band, zowel songs uit het gloednieuwe’Stuck In The Status Quo’ alsook werk uit zijn inmiddels rijke repertoire.

Tickets zijn te koop via www.abconcerts.be.

You must be logged in to post a comment Login