Freaky Age komt op 3 maart met nieuw album!

Freaky Age komt op 3 maart met nieuw album!

25 jaar. 4 albums. Een live-reputatie die tot ver buiten onze landsgrenzen reikt en die de band al op het podium van zowat elk festival en elke club bracht. Enkele knallers van singles die het steevast hoog in de hitlijsten schopten. Inderdaad, het verhaal van Freaky Age is er één van een uitzonderlijk kaliber. Met als startschot: Humo’s Rock Rally anno 2006, waar de band een pioniersrol speelde door als jongste band ooit (14 jaar oud) de finale te halen. Toen eerste single ‘Time Is Over’ amper van de radio weg te branden was en opvolger ‘Where Do We Go Now’ maar liefst 23 weken in de Afrekening kampeerde en uiteindelijk 4 weken op num- mer 1 bleef hangen, was het duidelijk dat debuutalbum ‘Every Morning Breaks
Out’ (2008) serieuze potten zou breken.

Wat volgde is een gekend verhaal: de band schuimde zowat alle relevante podia af en speelde jarenlang zo’n honderd concerten per jaar. Tussendoor gingen ook Ne- derland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en het Amerikaanse showcasefestival South by Southwest (SXSW) voor de bijl. Met opvolger ‘Living In Particular Ways’ (2010) legde de band al die live-ervaring vast op de gevoelige plaat en scoorde het nog enkele hitsingles zoals ‘Never See The Sun’ en
‘Excitement In The Morning Light’. Voor hun derde langspeler ‘(From The Heart Of) Glitter Lake’ schakelde de band Reinhard Vanbergen (Das Pop) in als producer. Het resultaat werd een verrassend geluid, uitstapjes met strijkkwartetten én intieme nummers zoals ‘Masks’ en ‘Heart Is Gold’. Het album werd voorgesteld op de mainst- age van Pukkelpop (2012), een intensieve clubtour en een tot de nok gevulde Voor- uit volgden.

Na drie albums en jaren van intensief touren nam de band even alle tijd om achter gesloten deuren aan een nieuw geluid en een nieuw album te werken. Het is dan ook met veel trots en goesting dat Freaky Age op 3 maart 2017 zijn vierde album voorstelt. Met de voorloper ‘Like A Machine’ liet de band zich met snedige gitaren en explosieve drums al van hun rauwste kant horen, maar het album is zoveel diverser. ‘Inner Stranger’ combineert talrijke nieuwe in- vloeden met introspectieve teksten en het succesrecept van potige indie-rock waarop de groep zich ondertussen al 10 jaar kan beroepen.

Dat gasten van 25 al op zo’n palmares kunnen rekenen, zegt genoeg. Met hun geroemde live- reputatie en een uitgekiende live set die het beste van 4 albums bevat, belooft Freaky Age opnieuw een van de spannendste acts te worden in België. De aftrap wordt gegeven in een reeds uitverkochte Ancienne Belgique op zaterdag 4 maart.

Live
Release show : Ancienne Belgique 04/03 (SOLD OUT)
Try-outshows
28/1 Cinema, Alost
3/2 Club 27, Edegem
4/2 De Bunker, Glabbeek
11/2 Den Trap, Courtrai

You must be logged in to post a comment Login