The Guru Guru lanceert eerste single uit debuut plaat PCHEW!

The Guru Guru lanceert eerste single uit debuut plaat PCHEW!

The Guru Guru: een leadvocal in een veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie. Hun dope halen ze bij dezelfde dealer waar ook METZ, Deerhoof en The Jesus Lizard kind aan huis zijn en met hun blik op oneindig herschrijven ze zomaar de regeltjes van de indie-math-psycho-noise.

Na een knappe eerste EP en een 10 inch met Brutus is het nu eindelijk gelukt om die knetterende vibe in een album te vatten. Met Wouter Vlaeminck aan de knoppen (zie ookRaketkanon, Kapitan Korsakov, …) werd de ziel van The Guru Guru ontleed in tien tracks, tien schizofrene verhalen, gaande van troebel donkergrijs naar verblindend fluo.

Live is The Guru Guru een must-see, getuige hun doortocht op onder andere Sziget, Pukkelpop, Incubate, Ancienne Belgique en Rock Herk.

“Terwijl de energie van het podium komt gegutst balanceert frontman Tom op het randje van een theatrale psychose zoals  een spast die met een scheermesje een ajuin pelt, in snikken uitbarst en schuimbekkend het publiek de schuld geeft.

‘We Had Been Drinkin’ Bad Stuff’ is de eerste single uit de plaat en geeft je meteen meer inzicht van wat je mag verwachten op PCHEW.
Zanger Tom geeft meer tekst-en-uitleg over de eerste single:
“Het gevoel dat het moet maar je kan niet en toch moet het maar het kan echt niet… Teveel gedronken hebben en toch op sollicitatiegesprek gaan, “you can do it!!!” De verteller van de strofes sleurt de incapabele katerbakkes naar de sollicitatie maar is zelf ook wat paranoia. Op het einde hoor je de katerbakkes zelf aan het woord. Can I have a glass of water?…”

Shows
12-1 ::: ’t Stroomhuis, Eindhoven (NL)
13-1 ::: Altersonic, Groningen (NL)
21-1 ::: MOM-fest, Mariaheide (NL)
27-1 ::: ’t Hof, Middelburg (NL)
12-2 ::: Grasnapolsky, Radio Kootwijk (NL)
24-2 – 04–3 ::: Tour in Frankrijk + Zwitserland
17-3 ::: ’L Entrepot, Aarlen (BE)
01-4 ::: De Kuub, Turnhout (BE)

You must be logged in to post a comment Login