Win 5 Duotickets voor The Hickey Underworld op 22 oktober @ Nijdrop!

the-hickey-underworld-nijdrop

Mail “The Hickey Underworld” voor 18 oktober naar wedstrijd@musicinframe.be

Hoera, en wel driewerf: The Hickey Underworld doet als de betere herpesaanval en is weer helemaal terug. ‘Ill‘ (spreek uit als ‘ill’) heet de plaat, ‘Tim Vanhamel‘ heet het nieuwste ingrediënt en ‘Luisteren’ heet de boodschap. Op 22 oktober in Nijdrop bijvoorbeeld!

We konden het amper beter zeggen dan Humo met bovenstaande inleiding, maar geef toe: ein-de-lijk zijn ze terug. Jonas Govaerts verliet de band vanwege een jammerlijke Tinnitus, maar denken dat de gitaarstorm nu gaan liggen is, doe je beter niet: uw gehoor loopt met plaatsvervanger Tim Vanhamel net zoveel gevaar.

‘Ill‘ is de derde plaat en zo mogelijk de beste tot nog toe in het stevige oeuvre van het Antwerpse collectief. De stonerrock en vinnig schurende rocktirades vormen meer dan waardige opvolgers voor eerdere hitsFuture Words, Blonde Fire en The Frog. Live één voor één killers zonder meer.

Vandal X bestijgt het podium als support. Vlaanderens luidste duo bestaat 20 jaar en heeft in die tijd z’n stek in de muziekgeschiedenis met veel overgave veroverd. Van Steve Albini in de studio tot een Record Store Day-release en de support bij Sonic Youth of Fugazi; het CV zit lekker vol. Oh ja; in oktober ligt het nieuwe full album er! Beluister hierlaatste single Flashlight.

You must be logged in to post a comment Login