Opeth op 17 november naar Ancienne Belgique!

opeth

Al een kwarteeuw injecteert Opeth hun van doodsrochels doordrongen metaal met jazz, blues, folk, kraut- en progrock. En door die eclectische aanpak staan boegbeeld Lars Mikael Åkerfeldt en zijn Zweedse handlangers gekend als één van de meest avontuurlijke metalbands op deze aardkloot.

Dat ze niet van plan zijn om die status zomaar te grabbel te gooien is duidelijk op ‘Sorceress’, hun twaalfde langspeler (via Nuclear Blast i.p.v. Roadrunner Rec.) die ze net als hun vorige ‘Pale Communion’ (’14) inblikten met Tom Dalgety, voormalig knoppendraaier bij bands als Royal Blood, Band Of Skulls en Killing Joke. Voor de vijfde keer in AB alweer, dus we weten al wat ons te wachten staat: een stomende stormram van verfijnd progressief metaal!

Sahg

Stevige riffs en loodzware grooves, recht uit het land van de Vikings: Sahg! Deze Noorse prog/doom –goden brachten onlangs op Indie Recordings (label van Kvelertak, Steak Number Eight, …) het steengoede album ‘Momento Mori’ uit, waarop ze atmosferische klanken en kosmische psychedelica niet schuwen. Kolkende moshpits en een gigantische wall-of-dead gegarandeerd!

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login