Geen widgets gevonden in de zijbalk

Het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

BLUES PILLS
Psychedelische blues uit het Zweedse Örebro met het piepjonge (amper 16j ten tijde van eerste EP ‘Bliss’) Franse snarenwonder Dorian Sorriaux en de voortreffelijke strot van frontmadam Elin Larsson in de rangen. Hun gelijknamig debuut op Nuclear Blast neigt naar een welriekende patchouli-potpourri van Jimi Hendrix, Cream, Led Zeppelin, early-Fleetwood Mac en Janis Joplin en werd vakkundig ingeblikt door Don ‘Graveyard/Junip’ Alsterberg. Die neemt terug plaats aan het roer voor opvolger ‘Lady In Gold’ die ons vanaf 5/08 alle kleuren van de regenboog zal laten zien.

KADAVAR
Berlijns trio dat naast het lange haar en de baarden ook de muziekstijl van Black Sabbath, Led Zeppelin, Hawkwind en ZZ Top overnam. Met bijnamen als ‘Lupus’, ‘Tiger’ en ‘Dragon’ kun je als muzikant bijna niet anders dan je drie langspelers volstouwen met rauwe, spaced-out psychedelische stoner- en bluesrock. ‘Berlin’ heet hun laatste via Nuclear Blast en is de ideale soundtrack om met heel veel lauw bier te smijten en je nek in een hardnekkige kramp te headbangen. Komen graag in Trix, ze kwamen in 2014 uit Antwerpen terug met een live-album, en van mijn part mogen ze dat in Brussel gerust komen overdoen!

STRAY TRAIN
Een vat vol aanstekelijke heavy blues rock met een vettige groove – oftewel het Sloveense quintet Stray Train. Hoewel ze nog maar één jaar aan de slag zijn, maakten ze met ‘Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town’ , niet enkel een steengoed album, maar dingen ze zelfs mee naar de prijs van langste albumtitel van het jaar. Perfecte opener van een stevige rock ’n roll night!

TICKETS

Door admin