Geen widgets gevonden in de zijbalk
Biffy Clyro kondigt zijn terugkeer aan naar onze Belgische concertzalen. Het trio concerteert op 10 februari op de planken van de Ancienne Belgique. De band scheert hoge toppen in zijn carrière, werd al gelauwerd met talloze awards en successen en treedt dankzij een hondstrouwe en steeds grotere fanbase aan op de grootste podia ter wereld.
In 1995 doen hun eerste stapjes onder de naam Skrewfish alvast het beste vermoeden voor de toekomst. Pas in 2002 en onder de naam Biffy Clyro trappen ze hun carrière écht op gang met de release van ‘Blackened Sky’. De drie jeugdvrienden rijgen daar meteen straffe opvolgers ‘The Vertigo of Bliss’ (2003) en ‘Infinity Land’ (2004) aan vast. Drie jaar later is het hek helemaal van de dam met hun plaat ‘Puzzle’ (2007), een samenwerking met Garth Richardson. In 2009 gaan ze op dat elan verder en slepen ze met ‘Only Revolutions’ een platina bekroning én een Mercury Prize-nominatie in de wacht. De groep schopt het eveneens tot Best Live Band in polls van Q Magazine en NME. Ook in België kunnen we daarvan meespreken, dankzij zaalshows en festivaloptredens (Rock Werchter, Pukkelpop) die keer op keer verbluffend zijn. Het trio breekt in 2013 zelfs alle Engelse verkoopsrecords met zijn dubbelalbum ‘Opposites’.
Deze zomer vieren zanger-gitarist Simon Neil en tweelingbroers James (bas) en Ben Johnston (drums) hun grote terugkeer! Met ‘Ellipsis’ zet Biffy Clyro zijn succesverhaal gestaag verder, telkens op zoek naar innovatie. Het nieuwe album, opgenomen in Los Angeles met producer Rich Costey (Muse, My Chemical Romance, Sigur Rós), bleek dankzij hitsingle “Wolves of Winter” alvast een voltreffer in de Britse charts. Na een drukke festivalzomer zetten de Schotten komende winter hun weg verder. Biffy Clyro houdt op vrijdag 10 februari halt in de Brusselse AB! Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf donderdag 15 september om 10u.
BELANGRIJK! Koop geen tickets via veilingsites of de secundaire markt. Deze tickets zijn mogelijk ongeldig. U loopt het risico de toegang tot het concert geweigerd te worden. Meer hierover op ilovemyticket.be.

Door admin