Geen widgets gevonden in de zijbalk

Sinner’s Day is terug na een pauze van 4 jaar! Sinner’s Day werd 3 opeenvolgende jaren van 2009 tot 2011 georganiseerd in de Ethias Arena. Het indoorfestival gooide hoge ogen met headliners als The Cult, Echo and the Bunnymen, Patti Smith, Human League, Anne Clarck en The Selecter. Keer op keer wist Sinner’s Day tot 10.000 bezoekers te lokken.

Zondag 20 november wordt de Ethias Arena opnieuw het epicentrum voor iedereen die houdt van het beste van new wave en punk. De organisatoren pikken de draad weer op waar het festival in 2011 gestopt is. Met hetzelfde opzet: het beste hedendaagse aanbod op vlak van new wave en punk.

The Sisters of Mercy

Voor deze 4de editie pakken de organisatoren alvast uit met een eerste naam van formaat! Niemand minder dan de Britse The Sisters of Mercy zullen hun opwachting maken in Hasselt. De groep staat al lang op het verlanglijstje van Sinner’s Day en veel van zijn trouwe aanhang.

The Sisters of Mercy waren en zijn nog altijd een van de meest baanbrekende Britse groepen van de jaren 80. De groep rond Andrew Eldritch werd opgericht in 1980. Met hun wortels stevig in de postpunkbeweging worden ze gezien als één van de grondleggers van de new wave. In 1992 scoorden ze een monsterhit met een remake van hun classic ‘Temple of Love’.

Nummers als ‘This Corrosion’, ‘Lucretia My Reflection’, natuurlijk ‘Temple Of Love’ maar ook ‘Body And Soul’, ‘Alice’ en ‘Marian’ werden hits en blijken ook nu, 30 jaar later, nog niets aan kracht te hebben ingeboet. De band staat nog altijd op scherp en bewees dat begin dit jaar nog tijdens 2 concerten in de AB. De overige namen worden met mondjesmaat de komende weken bekendgemaakt, maar de organisatoren bevestigen dat dit nog maar één van de namen is van wat een mooie en indrukwekkende affiche gaat worden.

De deuren gaan open om 12.00 uur. Start om 13.00 uur.
Einde optredens voorzien omstreeks 23.00 uur. Nadien afterparty.

TICKETS & INFO

Door admin