White Lies op 18 oktober naar Ancienne Belgique!

white-lies
Als waardige erfgenamen van Joy Division en Echo & The Bunnymen, behoren de Britten van White Lies ontegensprekelijk tot het kruim van de Londense scene. Terwijl ze de laatste hand leggen aan hun vierde studioalbum, kondigen ze alvast een nieuwe tournee aan, die ook halt houdt in ons land!
.
Hoewel de bandleden oorspronkelijk samenkomen onder de naam ‘Fear Of Flying’, gaan Charles Cave (bas), Jack Lawrence-Brown (drum) en Harry McVeigh (zang) al snel verder als ‘White Lies’. Hun muziek is erg donker, maar wel krachtig. Sober, maar ook sfeervol. Eerste single “Unfinished Business” (2008) stuwt hen met een sound tussen Nick Cave en Interpol in meteen naar de voorgrond in de muziekscene. Kort daarop volgt hun eerste langspeler. ‘To Lose My Life’ blijkt een indrukwekkend diep en bijna volmaakt werk te zijn en levert hen onmiddellijk heel wat roem op. Er worden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. In januari 2011 laat het trio met opvolger ‘Ritual’ een nieuwe wind waaien in de post-punkbeweging. Opnieuw zijn laaiende commentaren van fans en critici nooit veraf. Nog eens twee jaar later stellen ze hun derde album ‘Big TV’ voor, onder meer op het podium van Rock Werchter 2014 en in twee nokvolle AB’s.
.
2016 staat tot onze grote vreugde in het teken van de comeback van White Lies. De release van hun nieuwe studioplaat is voorzien voor 7 oktober, maar het viertal liet ons alvast even proeven met eerste single “Take It Out On Me”. Een pareltje dat het allerbeste doet verhopen voor het album. De Britten stellen hun nieuwe werk live voor met een concert op 18 oktober in de Ancienne Belgique. The Ramona Flowers verzorgen het voorprogramma, om de toeschouwers al in de juiste mood te brengen. Tickets voor het concert zijn beschikbaar vanaf woensdag 29 juni om 11u.

You must be logged in to post a comment Login