Archive op 28 november naar Koninklijk Circus!

Archive

Na de release van hun conceptalbum ‘Restriction’, begin 2015, keert het befaamde Londense collectief terug met een gloednieuw project en een bijhorende tournee! Archive staat meer bepaald op 28 november op de planken van het Koninklijk Circus, voor een weerzien met hun geliefde Belgische fans.

De groep, opgericht door Darius Keller en Danny Griffiths, brengt zijn meesterlijke debuutplaat uit in 1996. Met de sombere en twintig jaar later nog steeds actuele triphopsound van ‘Londinium’ bombarderen ze zich tot één van de referenties binnen het genre. Opvolger ‘Take My Head’, met een nieuwe zangeres, voegt meer melodieuze en luchtige klanken aan het geheel toe. In maart 2002 brengt Archive ‘You All Look The Same To Me’ uit, één van hun mooiste platen tot nog toe. Het album wordt gekenmerkt door de sombere stem van Craig Walker op een basis van psychedelische rock, en het prachtnummer “Again”. De samenwerking met Walker duurt nog voort tot 2004, en levert de groep nog ‘Noise’ op, gedragen door de kille woede uit voltreffer “Fuck U”. Als geen ander weet Archive keer op keer een plaat af te leveren die los staat van haar voorgangers. Met elf albums op het palmares is hun discografie vandaag een prachtige slinger van ambitieuze, perfect uitgekiende, bijna lyrische werken. Een opeenvolging van muzikale reizen tussen orkestraties, electro, soul en progressieve rock. Een band die elke zichzelf respecterende muziekliefhebber in zijn hart draagt.

Archive kondigt vandaag een nieuwe tournee aan, de voorbode van hun twaalfde album waarover meer details binnenkort onthuld zullen worden! De groep keert terug naar zijn schare trouwe Belgische fans, waarmee ze intussen een warme en nauwe band hebben opgebouwd. Denk maar aan hun talloze uitverkochte shows in ons land. Afspraak op 28 november in het Koninklijk Circus in Brussel! De ticketverkoop start op vrijdag 3 juni vanaf 11u.

You must be logged in to post a comment Login