SX lanceert vandaag nieuwe EP Alpha!

sx

Ep Alpha biedt een eerste inkijk op de veelgelaagde biotoop die SX anno 2016 is: “SX is een creatief huis”

Na single ‘Hurts’ laat SX nu ook een nieuwe ep op de wereld los: Alpha biedt een eerste inkijk op de veelgelaagde biotoop die SX anno 2016 geworden is. Een mix van muziek, beeld, kunst, 3Dprinting, zelfs een eigen kledinglijn. Alles zelf bedacht en uitgewerkt, in hun onnavolgbare stijl.

Alpha is een elegante symbiose tussen heden en verleden, in harmonie met het trillende van de toekomst. Het buikgevoel en de stem van Callebaut met de ratio van Desmet. Samen gaan ze op zoek naar de gospel van de toekomst: met klasse doordrongen elektronica, intense abstracte percussie en diepe, krachtige vocals. De muziekopnames, productie en mix van Alpha verzorgde SX zelf, steeds in nauwe samenwerking met Benjamins broer Dimitri Desmet. Elke track van Alpha krijgt een unieke zelfgemaakte clip met Benjamin Desmet achter camera en knoppen. Ook het artwork van Alpha past in de evolutie die de band sinds debuutplaat Arche heeft gemaakt niet alleen knipoogt het keramiek embleem naar eeuwenoude symbolen, het is ook met glazuur bekleed. Het is eenvoudig en oorspronkelijk, maar tegelijk blinkend en virtueel, tussen roots en toekomst.

Benjamin Desmet en Stefanie Callebaut stellen samen met Harvey Bouterse ook Community X voor. Community X is een collaboratie platform voor kunstenaars, een kledinglabel en zoveel meer. Zo draagt Stefanie Callebaut zowel in de videoclips als op en naast het podium eigen ontwerpen van Community X.

In 2011 liet SX de exotische single ‘Black Video’ op de wereld los, een magnetisch nummer dat langzaam maar zeker de charts in werd gezogen. Daar was geen ontkomen aan. Het was de kickstart voor een internationale tour. Bands als Yeasayer, Vampire Weekend, Ariel Pink en Poliça namen hen mee in hun voorprogramma. In 2012 verscheen hun eerste album Arche, aangevoerd met de hits ’Gold’, ‘Graffiti’ en het meeslepende ‘The Future’.

SX behaalde met hun debuutplaat Arche in eigen land een gouden plaat. Na een volledig uitverkochte clubtour trad SX ondermeer op in de Ancienne Belgique, Pukkelpop en Rock Werchter. Daarnaast concentreren Stefanie en Benjamin zich ook op inspirerende samenwerkingen zoals die met topontwerper Dries Van Noten voor zijn wintercollectie van 2015-2016.

SX speelt op 30 april in de Brusselse AB en op 3 juli is de band te zien op Werchter.

You must be logged in to post a comment Login