Putrock met sterke internationale bezetting en goedkopere tickets!

putrock-2016

Op 6 en 7 mei zal de Beringse ondergrond daveren als nooit tevoren. Voor de zesde keer strijkt PUTROCK neer op de voormalige koolmijnsite, be-MINE. Voor twee dagen feest betalen jongeren uit Beringen slechts 10 EUR. Ditmaal werden de gitaren in het buitenland gevonden. De Rhymes en beats zijn van eigen bodem.

Vrijdag 6 mei is het uitkijken naar Skyve Soundsystem. Hij wordt vergezelt door Radical crew, de Hasseltse dance squad die bootyshakerij tot kunstvorm verheft. Als daarnaast ook Gunther D en het meer dan geschifte Gestapo Knallmuzik op de affiche prijken zijn een extra paar schoenen geen overbodige luxe.

Nieuw dit jaar is het tweede podium op vrijdagavond. Dit zal gehost worden door Monkeyland. Vision Machine, Skitz & S.cense en DJ Fré delen de decks met residents Digital Noise en Many Moore.

Zaterdag 7 mei staat volledig in het teken van snedige gitaarriffs en de beste hiphop.  Het Britse trio The Subways stond afgelopen editie nog op de Mainstage van Pukkelpop en scoorde met we don’t need money to have a good time een monsterhit. Het wordt vergezeld door Truckfighters uit Zweden. Deze laatste werd door Josh Homme (Queens of the Stone Age) recent nog uitgeroepen tot beste stoner band ter wereld. Verder maken ook John Coffey en Equal Idiots hun opwachting.

Met Tourist Lemc, Woodie Smalls, Lefto en Fresku haalt Putrock ook de beste hiphop naar de Beringse schachtblokken. Eerst genoemde kaapte onlangs nog twee MIA’s weg. Dezelfde eer was er voor Fresku in Nederland waar hij werd uitgeroepen tot beste hiphop-act van het moment.

Nieuw dit jaar zal ook de terreinindeling zijn. Zo is de ingang van het festival uitsluitend bereikbaar via be-Mine Boulevard.

Minstens zo straf als de affiche dit jaar zijn de ticketprijzen. Tegen alle trends in worden de tickets van Putrock zelfs goedkoper ten opzichte van vorig jaar. Daarbovenop kunnen jongeren tot 18 jaar die woonachtig zijn in Beringen een combi ticket kopen voor slechts 10 EUR.

VRIJDAG 6 MEI

Gunther D – Skyve Soundsystem – Gestapo Knallmuzik – Partyshakerz – Vision Machine – DJ Fré – Chezz – Digital Noise – Kneels – Skitz & S.cense – Many Moore – Greg Lamore & Jay Lee Hudson

ZATERDAG 7 MEI

The Subways(uk) – Tourist lemc – Truckfighters(sw) – Woodie Smalls – John Coffey(nl) – Lefto – Fresku(nl) – Equal Idiots – Hypochristmutreefuzz – Benefactors – Roach – AMN – Bad Habits

TICKETS

Vrijdag 6/9 EUR

Zaterdag 15/20 EUR

Combi 18/23 EUR

10 EUR/combi voor jongeren uit Beringen, tot 18 jaar

www.putrock.be

You must be logged in to post a comment Login