De nieuwste Suede langspeler ‘Night Thoughts’ is nu uit!

De nieuwste Suede langspeler ‘Night Thoughts’ is nu uit!

Vandaag verschijnt de nieuwste Suede langspeler ‘Night Thoughts’. Die werd deel opgenomen in de ICP studio in Brussel en deels in de SARM studio’s in Londen, met volledige strijkerssectie.

Het album wordt samen uitgebracht met een film geregisseerd door fotograaf Roger Sargent. Daarover zegt die laatste het volgende:

“Suede and I have crossed paths a few times over the years. I sneaked onstage for their ‘93 Glastonbury show to get photos for NME… more recently I was asked directly to do some of the photography for the last album. I was asked to pitch an idea for this film project… I really had no idea what they were wanting or expecting so I tried
 to write in the least self-conscious way possible. The record deals with a lot of familial themes — life, death, love, anguish and despair; themes that are expanded upon in its visual companion, providing a study of how those elements affect
the human psyche. It resonated with me for many reasons, not least because my mother passed away a few days after I started writing a story for the film. The film starts with a man drowning in the waters of a deserted beach at night, as he fights for life, his mind plays out the events that lead him to be there.”
 

De legendarische Britpop-band maakt faam in de vroege jaren ‘90 met een titelloos debuutalbum, en opvolgers ‘Dog Man Star’ en ‘Coming Up’. Nadien gingen de groepsleden elk hun eigen weg tot ze in 2010 de draad opnieuw oppikten. Op zaterdag 6 februari staan ze in de AB waar ze een concert geven dat uit twee delen bestaat: in het eerste deel van het spektakel brengt Suede hun nieuwe album ‘Night Thoughts’ in zijn totaliteit met op de achtergrond de gelijknamige film. In het tweede deel spelen ze hun grootste hits.

You must be logged in to post a comment Login