Jett Rebel met ‘Truck’ op 23 maart @ AB!

Jett Rebel met ‘Truck’ op 23 maart @ AB!

Jett Rebel, sinds debuut-EP’s ‘Venus’, ‘Mars’ en volwaardige debuutplaat ‘Hits For Kids’ gaat het bij de Noorderburen heel erg hard voor muzikaal wonderkind/multi-instrumentalist Jelte Tuinstra. Prestigieuze festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz Festival heeft hij al achter de soul/funk-kiezen en na een propvolle clubtour langsheen onder meer Paradiso, Melkweg en Tivoli speelde hij eigenhandig de Amsterdamse Heineken Music Hall (te vergelijken met onze Antwerpse Lotto Arena) vol.

Ook in onze contreien wist Rebel al een pak muziekminnende harten te sprokkelen met goedgevulde shows in Trix, Depot, Muziekodroom en Vooruit terwijl zijn singles ‘Tonight’, ‘Pineapple Morning’ en ‘Louise’ menig toertjes draaiden op de Belgische radiostations.

Dit jaar schakelt Jett nog een vitesse hoger met drie releases in één jaar, waarvan ‘Truck’ op 22/01 de spits afbijt in dit drieluik. Daarin trekt hij zich geen ene moer aan van regels of ongeschreven wetten in de popmuziek: “Er zijn tegenwoordig zo veel bands die muziek maken die precies klinktzoals de massa het wil horen. Deze bands passen hun muziek aan, om groter te kunnen worden. Ik doe dat niet, ik kan dat niet, ik maak wat ik zélf wil en ik ben fucking dankbaar dat er een publiek is dat mij deze vrijheid geeft.”

En dat Tuinstra naast enorm hard spelen ook nog iets zinnigs te vertellen heeft blijkt uit de officiële persrelease van ‘Truck’: “Geld moet nooit een drijfveer zijn om muziek te gaan maken. Elke muzikant die dat denkt, kan beter een bank overvallen. Mijn drijfveer achter deze plaat is dat ik dit wilde maken, omdat ik dit wilde maken. Het is wat het is. Ik heb alles zelf ingespeeld en opgenomen, alleen deze keer met slechts een 4-track cassette recorder. Het is wat het is. Het zal even wennen zijn misschien. Ik begrijp ook wel dat dit een commerciële zelfmoord kan worden, maar ik ben dan ook niet op zoek naar hitjes. Ik wil de muziek maken die ik wil, lekker live spelen en vrij leven. Dat hoor je op dit album terug.”

Eigenzinnig, authentiek, boordevol lef, een beetje gek en klaar om met stoom uit de oren alles en iedereen kapot te spelen! Een echte artiest quoi en zo lopen er nog bitter weinig rond op deze aardkloot.

Een Liveurope concert: Het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login