Xavier Rudd op 19 april @ Ancienne Belgique!

Xavier Rudd op 19 april @ Ancienne Belgique!

Eindelijk terug waar hij hier pas goed begon, na ondertussen al weer stevige passages op bvb Couleur Café en Esperanzah. Voluit lezen we dan Xavier Rudd & The United Nations, met sinds voorjaar 2015 jongste cd ‘Nanna’ op de markt. En we zagen en hoorden hem recent ook flink verbroederen met verwante geïnspireerde zielen als Nahko en Michael Franti. Nog wat trefwoorden? Naturel! En stimulerend! Xavier Rudd is de max qua sexy, sfeervol en zeg maar gezond geluid. Ondertussen voor de Xavier Rudd debutanten nog snel even wat vroegere lof hernemen? Hypnotiserend en de top voor wie van avontuurlijke muziek houdt. Xavier Rudd komt uit Australië, maar de wereld is zijn thuis, en die wereld moet duidelijk nog een eeuwigheid mee. Diepergravende en geëngageerde liedjes, van een evenzeer groovende en opwindende muzikant, en letterlijk een multi-instrumentalist: hij kan ook helemaal solo van alles tegelijk, met veel respect voor de natuur en de Aboriginal-cultuur, en dus met didgeridoo (alias de yirdaki) plus percussie, harmonica en gitaar (bij voorkeur de Weissenborngitaar.)

U mag Xavier Rudd ook nog altijd catalogeren naast Ani DiFranco, Ben Harper, Jack Johnson, Daniel Lanois, Ben Howard, Donavon Frankenreiter… Die bezielde afdeling. En wat een artistieke trip!

TICKETS

You must be logged in to post a comment Login