Sjock Festival lost eerste namen!

sjock

De 41ste editie van Sjock, het oudste alternatieve festival van België, zal doorgaan op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016 op de vertrouwde locatie op de Poeyelhei in Gierle. De organisatie heeft vandaag de eerste namen bekend gemaakt.

Sjock is al sinds jaar en dag een initiatief van de vrijwilligers van Jeugdhuis ‘t Hoekske. In al die jaren tijd is het evenement uitgegroeid tot een uniek festival, waar Rock met de grote R centraal staat. Sjock scheidt zich af van de mainstream-waanzin en kiest bewust voor rock & roll in de originele betekenis van het begrip.

Eerste bands bevestigd: Om iedereen warm te maken tijdens de koude kerst- en eindejaarsperiode lost de organisatie alvast de eerste vijf  namen voor de editie van 2016. Darrel Higham & the Enforcers, Kid Congo & the Pink Monkey Birds, Turbo AC’s, Radio Birdman en Pokey Lafarge hebben hun komst alvast bevestigd.

De muziek van Pokey Lafarge klinkt alsof hij al decennia lang rondzwerft aan de oevers van de Mississippi, spelend op zijn banjo. In werkelijkheid is het een innemende jongeman met een grote passie voor vervlogen tijden. Met zijn goed geoliede begeleidingsband brengt Pokey een authentieke mix van rauwe country blues, jazz, ragtime en western swing.  Hierdoor lijkt het helemaal of de strak in het pak gestoken Pokey en zijn vrienden rechtstreeks uit de jaren dertig komen.

Kid Congo is dan weer het alter ego van Brian Tristan, gekend lid van The Cramps, Nick Cave & the Bad Seeds en The Gun Club. Sinds 2015 heeft hij zich volledig toegelegd op zijn nieuwe band The Pink Monkey Birds.

Verder is het uitkijken naar de komst van Radio Birdman, de legendarische Australische band opgericht midden jaren ’70. Eind 2014 kwamen de originele leden terug samen om zo uiteindelijk op het podium van Sjock te belanden.

Sjock Sjowcase: Net zoals elk jaar biedt Sjock de kans aan jonge veelbelovende groepen. Via de Sjock Sjowcase kunnen deze bands een plaatsje veroveren op het Sjock festival. Net als de vorige editie krijgen zij de kans op te spelen op het The Newcomers Stage. Op deze manier kan de organisatie weeral een zevental beginnende bands een kans geven om zich te tonen aan het grote publiek.

Finale EK: Net als in 2014 voorziet de organisatie op zondag een groot scherm voor de uitzending van de finale van het EK voetbal.

Wintersjock: Om de lange periode tot juli 2016 te overbruggen, organiseert JK ’t Hoekske ook nu weer Wintersjock. Op zaterdag 5 maart komen Daddy Longs Legs (US) afgezakt naar de jeugdclub in Gierle. Support is het Belgische The Glücks.

You must be logged in to post a comment Login